ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απερρίφθη το αίτημα να κρατηθεί φίλος του Παύλου Φύσσα για ψευδορκία

Απερρίφθη το αίτημα να κρατηθεί φίλος του Παύλου Φύσσα για ψευδορκία

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, για κράτηση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Δημήτρη Μελαχρινόπουλου, προκειμένου να διωχθεί για ψευδορκία.

Ανεφάρμοστο χαρακτήρισε η πρόεδρος του δικαστηρίου, το αίτημα που υπέβαλε ο Περικλής Σταυριανάκης για κράτηση του μάρτυρα Δημήτρη Μελαχρινόπουλου, λόγω της χρονικής διάρκειας της δίκης.

«Κάτι τέτοιο στερεί την προσωπική ελευθερία που εξαιτίας της διάρκειας της δίκης δεν βρίσκει έρεισμα στον νόμο» ανέφερε η πρόεδρος.

Σχολιάζοντας την κατάθεση του κ. Μελαχρινόπουλου, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής είπαν πως ο μάρτυρας είναι απολύτως αξιόπιστος και κατήγγειλαν για ακόμη μία φορά την υπεράσπιση ότι με παραπλανητικές ερωτήσεις προσπάθησε να πλήξει την αξιοπιστία του.

Η πολιτική αγωγή ανέγνωσε δήλωση στο δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία, κατά τη διάρκεια καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροί τους ειρωνεύονται, διακόπτουν, υποβάλουν καταχρηστικά αιτήματα και επιδεικνύουν ανεπίτρεπτη ασέβεια.

Η πρόεδρος δεν επέτρεψε την ανάγνωση όλης της δήλωσης λέγοντας: «Ασχολείστε με διάφορα θέματα χάριν εντυπώσεων για τους δημοσιογράφους».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις