ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς καλεί Γιάννη Πανούση

Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς καλεί Γιάννη Πανούση

Ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς θα βρεθεί μέσα στις επόμενες μέρες -ή ακόμα και ώρες- ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη, για ζητήματα διαφθοράς στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς υπό την εποπτεία της επικεφαλής της Ελένης Ράικου, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα καταγγελιών που αφορούν σε φαινόμενα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία, κάτι που έθιξε στις πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Πανούσης.

Στο μεταξύ μετά και την προτροπή του Μεγάρου Μαξίμου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ο Γιάννης Πανούσης αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα Δευτέρα (9/11) με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για να της παραδώσει φάκελο με όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για την υπόθεση σχετικά με απειλές κατά της ζωής του.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσει μετά την παράδοση των στοιχείων που διαθέτει στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, η κ. Ράικου καλεί στο πλαίσιο αυτοτελούς έρευνας τον κ. Πανούση, η οποία έχει ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο, δηλαδή πριν ο ίδιος προβεί στις επίμαχες καταγγελίες που αγγίζουν και ζητήματα διαφθοράς στο χώρο της Αστυνομίας.

Η κατάθεσή του θα έχει βαρύνουσα σημασία καθώς λόγω της θέσεώς του, ως υπουργός, θα είναι σε θέση να εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία στις αρχές, όπως εκτιμούσαν δικαστικές πηγές.

Η κλήση από την κ. Ράικου αναμένεται να σταλεί εντός της ημέρας.

Σχετικές ειδήσεις