ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Θα δώσω ονόματα αυτών που με απειλούν!

Πανούσης: Θα δώσω ονόματα αυτών που με απειλούν!

Σε μείζον πολιτικό πρόβλημα για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα εξελίσσονται οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση ο οποίος με συνέντευξή του κατήγγειλε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον απειλούν.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Αν μάλιστα ευσταθούν οι καταγγελίες του, κι αν όπως λέει δώσει στη Δικαιοσύνη ονόματα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για το Mέγαρο Μαξίμου που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να πάρει αποστάσεις από όλα αυτά και το κυριότερο να πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές.

Πιθανότητα και σήμερα κιόλας ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ώστε να ζητήσει συνάντηση για να καταθέσει ότι στοιχεία έχει στην κατοχή του, που αφορούν στο σχέδιο φυσικής εξόντωσης του και τις σχέσεις πολιτικών προσώπων με την τρομοκρατία.

Ο ίδιος είχε σχολιάσει χθες (8/11/2015) στο «Βήμα» πως «αν ο Πρωθυπουργός με παροτρύνει να καταθέσω στη Δικαιοσύνη ονόματα και απειλές που δέχτηκα ασφαλώς και θα το κάνω. Αλλά νομίζω ότι είναι λάθος του Μεγάρου Μαξίμου που σίγουρα δεν θέλει να δει να φιγουράρουν ονόματα που βρίσκονται στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως τα περισσότερα στοιχεία είναι εις γνώση του Πρωθυπουργού».

Θέση για το θέμα είχε πάρει νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας πως «η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».

Αντιδρώντας με την σειρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις σοβαρές κατηγορίες του πρώην υπουργού, που αφορούν τις διασυνδέσεις πολιτικών προσώπων με την τρομοκρατία.

Σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία τόνισε πως οι δηλώσεις Πανούση «αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές», ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλείται να ξεκαθαρίσει τη σχέση του, καταλήσει στην ίδια ανακοίνωση.

Θέση για το θέμα πήρε και το Ποτάμι αναφέροντας πως «oι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ.Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας».

«Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ.Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του», καταλήγει.

Από την πλευρά του σχόλιό του για τις καταγγελίες Πανούση έκανε και ο Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ) (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ), Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, αναφέροντας:

«Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη. Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλύ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση».

Ως «φαιδρότητες» χαρακτήρισαν τις καταγγελίες του ο πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, με επιστολή τους που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, φίλοι και αλληλέγγυοι των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Σχετικές ειδήσεις