ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επί πέντε ώρες κατέθετε ο Πανούσης - Αύριο συνεχίζεται η κατάθεσή του

Επί πέντε ώρες κατέθετε ο Πανούσης - Αύριο συνεχίζεται η κατάθεσή του

Επί πέντε ώρες παρέμεινε στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα, ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης στο πλαίσιο της διπλής έρευνας που διενεργείται αφενός για τις καταγγελίες του περί απειλών κατά της ζωής του αλλά και για επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένους για τρομοκρατία και αφετέρου για τη μήνυση των δυο υπουργών της κυβέρνησης για τη διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών της ΕΥΠ.

Ο Γιάννης Πανούσης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, τόνισε πως «Η Εισαγγελία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Θα συνεχιστεί η κατάθεσή μου και αύριο στις 14:30. Η εμπιστοσύνη που έχω στην ελληνική Δικαιοσύνη ενισχύθηκε. Εκ παραδρομής σε δηλώσεις μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει από τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Δεν έγιναν ούτε απ΄τη Δικαιοσύνη ούτε από μένα. Τιμάμε τους δικαστές γιατί συμβάλουν στο κράτος δικαίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση γίνεται με παράθεση γεγονότων με χρονολογική σειρά, δηλαδή από τις παλιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο πρώην υπουργός στο Πανεπιστήμιο (2009) και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του την ίδια περίοδο. Μετά την παράθεση των περιστατικών θα γίνει στη συνέχεια προφανώς σύνδεση των περιστατικών αυτών με τα νεότερα δεδομένα και όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός. Ο κ. Πανούσης αναμένεται να καταθέσει έγγραφα και να προτείνει μάρτυρες.

Πάντως, όσον αφορά στις παλαιότερες επιθέσεις εναντίον του κ. Πανούση η μεν υπόθεση της τοποθέτησης μηχανισμούς εκδικάζεται ήδη στο ακροατήριο με κατηγορούμενους μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς η δε επίθεση στο Πανεπιστήμιο από αντιεξουσιαστές έχει παραγραφεί καθώς τα αδικήματα που είχαν διαπραχθεί ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σχετικές ειδήσεις