ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ύψιστη τιμή για την Ελλάδα: Δικαστής στον ΟΗΕ ο εφέτης Δημήτριος Ράικος

Ύψιστη τιμή για την Ελλάδα: Δικαστής στον ΟΗΕ ο εφέτης Δημήτριος Ράικος

Ύψιστη διάκριση και τιμή για την πατρίδα μας και τη Δικαιοσύνη αποτελεί η εκλογή του Έλληνα δικαστή, κ. Δημήτρη Ράικου, με επταετή θητεία, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών (United Natios Appeals Tribunal), το οποίο λειτουργεί από το 2008 με έδρα στη Νέα Υόρκη.

Η εκλογή του πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και πρόκειται για μια υπέρτατη διάκριση για την Ελλάδα, αφού αυτή είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει Έλληνας δικαστής να φτάσει στο δικαστήριο του ΟΗΕ, μέσα από τη διαδικασία εξετάσεων και όχι διορισμού, κάτι που καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία του κ. Ράικου.

Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον κ. Ράϊκο, εξέδωσε μάλιστα και το υπουργείο Εξωτερικών στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Η ανάδειξη του Έλληνα Δικαστή στο εν λόγω αξίωμα, όπου εξελέγησαν τρεις ακόμα Δικαστές από το σύνολο των 182 αρχικών υποψηφιοτήτων, εκτός από αναγνώριση της προσωπικότητας του ιδίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα.

Στην εκλογή του κ. Ράικου συνέβαλε καθοριστικά η συστηματική προώθηση της υποψηφιότητάς του από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη, κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Επιτυγχάνεται δε λίγες μόλις ημέρες μετά από την εκλογή της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO για την περίοδο 2015-2019.

Το Υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει τον κ. Δημήτρη Ράικο για την εκλογή του και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του».

Σημειώνεται ότι ο εφέτης της Διοικητικής Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Ράικος, είναι ο Επικεφαλής της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και αναπληρωτής Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Ο Δημήτρης Ράικος έχει γεννηθεί στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 1959.

Σχετικές ειδήσεις