ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ιερισσός: Τρεις κάτοικοι αθωώθηκαν - Ένας ένοχος για εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Ιερισσός: Τρεις κάτοικοι αθωώθηκαν - Ένας ένοχος για εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου αθώωσε τρεις κατοίκους της Ιερισσού που παραπέμφθηκαν σε δίκη, κατά περίπτωση, για κατοχή κυνηγητικών όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και ασύρματων πομπών, ύστερα από έρευνες που έγιναν στις 7 Μαρτίου του 2013 στα σπίτια τους, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, συνδεόμενης με την εμπρηστική επίθεση που είχε σημειωθεί ένα μήνα νωρίτερα στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σε αντίθεση με τους τρεις προηγούμενους, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, με 3ετή αναστολή, σε συντοπίτη τους, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κροτίδες. Ο ίδιος, απολογούμενος, είπε ότι επρόκειτο για παιδικές κροτίδες, τις οποίες χρησιμοποιεί στην αλιεία. Μετά την δικαστική απόφαση άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος.

Όσοι εκ των κατηγορούμενων αντιμετώπιζαν την κατηγορία της κατοχής κυνηγητικών όπλων, το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς τους ότι είτε τα κατείχαν ως οικογενειακά κειμήλια είτε η κατάστασή τους ήταν τέτοια που δεν ήταν χρησιμοποιήσιμα (οξειδωμένα).

Οι συνήγοροί τους στις αγορεύσεις τους, σχολιάζοντας την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., τη συγκεκριμένη μέρα, έκαναν λόγο για «επίδειξη της αστυνομικής καταστολής».

Έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πολυγύρου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δεκάδες μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τέσσερις Ιερισσώτες.