ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποζημίωση 150.000€ στους αλλοδαπούς που βασανίστηκαν στην Ομόνοια σοκάροντας το Πανελλήνιο (vid)

Αποζημίωση 150.000€ στους αλλοδαπούς που βασανίστηκαν στην Ομόνοια σοκάροντας το Πανελλήνιο (vid)

Περισσότερα από 150.000 χιλιάδες ευρώ καλείται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο σε δύο αλλοδαπούς, πληρώνοντας τις αποκρουστικές ορέξεις αστυνομικών του Τμήματος Ομονοίας να τους κακοποιήσουν.

Η -γνωστή από το 2007- υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο, το οποίο μέσω ενός βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας έγινε μάρτυρας αποκρουστικών βασανιστηρίων δύο αλλοδαπών κρατουμένων.

Σε αυτό, ο αξιωματικός υπηρεσίας αφού χτυπά με κλοτσιές, σφαλιάρες και ένα ξύλο τους δύο αλλοδαπούς, τούς δίνει εντολή να χαστουκίσουν ο ένας τον άλλον όλο και πιο δυνατά φωνάζοντας παράλληλα «Είμαι μ@λ@κ@ς», γιατί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ήθελε να τους τιμωρήσει και να τους συνετίσει αφού επιτέθηκαν σε μια ηλικιωμένη και προσπάθησαν να της αρπάξουν την τσάντα .

Η Δικαιοσύνη ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, έγραψε τον επίλογο στην υπόθεση, καθώς μπορεί ο αρχιφύλακας που πρωταγωνιστεί στο βίντεο να προφυλακίστηκε και τελικά να αποτάχθηκε από το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο η αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου τα θύματα, ένας Καζάκος και ένας Αλβανός, το υποχρεώνει να καταβάλει στον καθένα από αυτούς 70.000 ευρώ με νόμιμο τόκο 6% από την επόμενη μέρα που κατατέθηκε η αγωγή.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας Ν.Τ., που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας, ήταν ο φυσικός αυτουργός των παράνομων πράξεων σε βάρος των εναγόντων.

«Ζητώ συγγνώμη από τους δύο ανθρώπους που χτύπησα. Μετάνιωσα από την πρώτη στιγμή. Ελεεινό λάθος. Έγινα ρεζίλι στους δικούς μου ανθρώπους, στους συναδέλφους μου. Ήταν μεγάλο λάθος μου αυτό που έκανα. Είναι Σάββατο βράδυ καλοκαίρι, κανείς δεν ξέρει πώς είναι η Ομόνοια. Έχουμε να κάνουμε με κάθε εγκληματία. Είναι τεράστια έκταση που δεν μπορεί να αστυνομευτεί. Είμαι νύχτα, συμπληρώνω το βιβλίο συμβάντων, ακούω φωνές από κάτω και ακούω μια κυρία να φωνάζει. Έφεραν τους δύο ανθρώπους και μου είπαν ότι πήγαν να ληστέψουν μια κυρία που ήταν έξω. Την είδα και ήταν φοβισμένη. Μου είπαν οι συνάδελφοί μου ότι πήγαν να της πάρουν την τσάντα. Οι κατηγορούμενοι φώναζαν, ούρλιαζαν, τους είπα να σταματήσουν, συνέχιζαν. Εκνευρίστηκα και τους είπα “βουλώστε το στόμα σας”. Συνέχισαν να φωνάζουν και να με βρίζουν. Στιγμιαία έχασα την ψυχραιμία μου, τους χαστούκισα για να σπάσει ο τσαμπουκάς. Να κατανοήσουν πού βρίσκονται...», είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ο αστυνομικός.

Σημειώνεται, τέλος ότι η υπόθεση δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας για έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι που το βίντεο ανέβηκε στο YouTube με την greeklish ονομασία «asfalites ksylo se albanous». Ανακαλύφθηκε μάλιστα τυχαία από έναν αστυφύλακα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έκανε βραδινή διαδικτυακή περιπολία.

Σχετικές ειδήσεις