ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Ισόβια στη μητέρα που άφησε το παιδί της να πεθάνει από ασιτία

Ρόδος: Ισόβια στη μητέρα που άφησε το παιδί της να πεθάνει από ασιτία

Στη φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της, μια 25χρονη που άφησε το παιδί της να πεθάνει εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας που έδειχνε προς το ίδιο της το σπλάχνο.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού, επέβαλε χθες Δευτέρα (7/12) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στην 25χρονη μάνα από τη Λέρο, η οποία κατηγορούνταν ως υπαίτια για το θάνατο του παιδιού της, στο νησί της Λέρου.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινότητα της Λέρου αλλά και όλη τη χώρα, όταν ήρθε στην επιφάνεια τον Ιανουάριο του 2013.

Τότε, ένα μωρό μόλις 36 ημερών έφυγε από τη ζωή γιατί –σύμφωνα με τον ιατροδικαστή- δεν λάμβανε την φροντίδα που θα έπρεπε.

Το άτυχο βρέφος είχε διακομισθεί στις 19 Ιανουαρίου του 2013 στο νοσοκομείο της Λέρου με συμπτώματα ασιτίας, υποθερμίας και δύσπνοιας.

Λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του, το μωρό διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κι εκεί όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το σώσουν καθώς παρουσίαζε πολυοργανική ανεπάρκεια και στις 22 Ιανουαρίου κατέληξε.

Πληροφορίες της rodiaki.gr, ανέφερε ότι το παιδί είχε γεννηθεί στις 16/12/12 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 2,5 κιλά.

Καταπέλτης για τη μητέρα, το ιατροδικαστικό πόρισμα

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηρακλείου, ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε υποσιτισμό, έλλειψη γάλακτος και νερού, γεγονός που οδήγησε στην ολική ανατροπή του οργανισμού του βρέφους.

Ο ιατροδικαστής, διαπίστωσε επίσης ότι το βρέφος είχε ελλιπή καθαριότητα, ενώ παρά το ότι δεν έφερε κακώσεις, διαπίστωσε σημάδια από έντονα συγκάματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το 36 ημερών αγγελούδι δεν είχε τη φροντίδα που θα έπρεπε.

Συμπληρώνοντας είχε πει ότι η αμέλεια έγινε παράλειψη και τελικά θάνατος, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως μία μορφή παιδικής κακοποίησης.

Σε βάρος της 25χρονης μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω είχε παραπεμφθεί σε δίκη.

Πηγή: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις