ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διαβεβαιώνει ο Παπαγγελόπουλος: Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε δάνεια ΜΜΕ και λίστες

Διαβεβαιώνει ο Παπαγγελόπουλος: Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε δάνεια ΜΜΕ και λίστες

Κανονικά συνεχίζεται ο έλεγχος τόσο για τα δάνεια των ΜΜΕ όσο και για τις λίστες φοροδιαφυγής, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

«Ο έλεγχος για τα δάνεια των ΜΜΕ συνεχίζεται κανονικά. Για πρώτη φορά ισχυροί και επώνυμοι παράγοντες που χρωστάνε, πληρώνουν τις οφειλές τους.

Έρευνες που τόσα χρόνια καρκινοβατούσαν ή δεν ξεκινούσαν, τώρα προχωρούν γρήγορα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Δεν μπορεί η αχλή και η ομίχλη να πέφτει στο σύνολο πολιτικών, επιχειρηματικών και δημοσιογράφων. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως» τόνισε νωρίτερα ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Και επισήμανε: «Αν υπαινίσσεστε ότι υπάρχει καθυστέρηση στον έλεγχο, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης που θα το κρίνουν. Την ύβρη πάντα την διαδέχεται η Νέμεσις για να επέλθει η κάθαρση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η εποχή της ατιμωρησίας έχει τελειώσει και αυτό δεν είναι απαίτηση μόνο της κυβέρνησης αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας και του λαού. Ό,τι προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια θα αποκαλυφθεί και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα που έχουν φοροδιαφύγει, τόνισε ότι τα δάνεια των δύο κομμάτων του τριγώνου της διαφθοράς που κυβέρνησαν, δεν μπορεί να παραμένουν αγύριστα, και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί κάποιοι να παριστάνουν τους νοικοκυραίους και από την άλλη να ποιούν την νήσσα για τα δικά τους χρωστούμενα».

«Ο νομικός μας πολιτισμός δεν αποσκοπεί στο να διασύρουμε ανθρώπους, αλλά να διαλευκάνουμε τις υποθέσεις και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί όπου ανήκουν» σχολίασε ο κ. Παγγελόπουλος.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ έχουν γίνει ήδη δεσμεύσεις περιουσιών, ενώ σε όσους εμπλέκονται στη λίστα «Μπόργιανς», καθημερινά αποστέλλονται κλήσεις για έλεγχο.

Σχετικές ειδήσεις