ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για πόλεμο σε όλα τα μέτωπα

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για πόλεμο σε όλα τα μέτωπα

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών στρέφει σήμερα το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση μια ημέρα πριν από την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα που θα κρίνει εν πολλοίς και τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν πως το πρωθυπουργικό επιτελείο θα αποφασίσει πώς θα χειριστεί το αγροτικό, δηλαδή εάν και πότε θα γίνουν επαφές με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου μετά την Παρασκευή, αναλόγως της τροπής που θα πάρει η κινητοποίησή τους στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τηλεοπτικές συχνότητες

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ψηφιστεί σήμερα η τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στην ίδι α- από τη Βουλή- να προκηρύσσει διαγωνισμό για την εκχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, ενώ ο αρμόδιος υπουργός επέμεινε χθες το βράδυ πως οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των καναλιών.

Το Μαξίμου περιμένει πως η ΝΔ θα θέσει ζήτημα αντισυνταγματικότητας και ήδη οχυρώνεται νομικά για να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια υψωθούν στη Βουλή. Πάντως, ανοιχτά ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε χθες ότι θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο κόντρα στην διαπλοκή, η οποία όπως υπονόησε πολεμά την κυβέρνηση σε συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την χθεσινή του εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο, επί της ουσίας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του το επόμενο διάστημα θα υποστεί πόλεμο, αλλά «τελικά θα αντέξουμε», κάνοντας λόγο για δύσκολες ημέρες που έπονται. Στις δύσκολες ημέρες εντάσσει και την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, ενώ χθες δεν έκρυψε πως η αξιολόγηση κρίνεται εν πολλοίς από το ασφαλιστικό.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων