ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν ο εκδότης και οι δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για εκβιασμούς

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν ο εκδότης και οι δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για εκβιασμούς

Στον εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/2), ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτηςΜΜΕ, Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου, που κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.

Η έρευνα της αστυνομία ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας, που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες της ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έπαιξε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.