ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Δικογραφία φωτιά» για τη διοίκηση της Σχολής!

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Δικογραφία φωτιά»  για τη διοίκηση της Σχολής!

Όλοι γνώριζαν για τα όσα περνούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, όλοι γνώριζαν για τις «πολιτικές παρεμβάσεις», αλλά δεν μιλούσαν! Από την δικογραφία της υπόθεσης που συντάραξε το πανελλήνιο, προκύπτει μία εγκληματική «ομερτά».

Αποκαλυπτική η δικογραφία για το τι περνούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων – Καταπέλτης το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Οι πολιτικές παρεμβάσεις και οι καταθέσεις που καίνε τους κατηγορούμενους

Στο μεταξύ, καταπέλτης είναι και το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο αναφέρεται πως: «Δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγέλη Γιακουμάκη, όσο και σε βάρος άλλων μαθητών, από κανένα όργανο της Σχολής».

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στη Σχολή είναι το γεγονός ότι ένας μαθητής που δεν σχετίζεται με την υπόθεση είχε αποβληθεί στο παρελθόν γιατί πετούσε τρόφιμα από το παράθυρο του δωματίου του στην Εστία, ενώ στον αντίποδα «αναφορικά με το θέμα των ζημιών – ανάμεσά τους το σπάσιμο του κρεβατιού του Βαγγέλη – από την παρέα των Κρητικών η ποινή τροποποιήθηκε λόγω παρέμβασης»!

Η κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Όταν ανέβηκα στα Ιωάννινα μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη, ο διευθυντής μου ανέφερε ότι ασκήθηκαν παρεμβάσεις και ότι πιέστηκε ο ίδιος για να μην τους αποβάλει. Από την έννοια των λόγων του κατάλαβα ότι εννοούσε πολιτικές παρεμβάσεις. Ο ίδιος ο διευθυντής μου ανακοίνωσε ότι είχε και ο ίδιος πρόβλημα με αυτά τα παιδιά και προσπάθησε να τα διώξει, αλλά δέχθηκε παρεμβάσεις», έχει καταθέσει μεταξύ άλλων η τραγική μητέρα Μαρία Φρονιμάκη.

Η κατάθεση του συγκάτοικου

Μεταξύ άλλων αναφέρει ο νεαρός φοιτητής ο οποίος ήταν ο τελευταίος που συγκατοίκησε με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη πριν αυτός εξαφανιστεί. Μεταξύ άλλων αναφέρει στην κατάθεσή του: «Ο… ήταν ο φερόμενος αρχηγός της ομάδας των Κηρτικών πέρυσι και λειτουργούσε ως εκπρόσωπος των πατριωτών του στα θέματα που προέκυπταν στη Σχολή με το διευθυντή. Υπήρχαν περιστατικά και εκτός Σχολής, όπου η ομάδα των Κρητικών με τον… επισκέφθηκαν μπουζουξίδικο και προξένησαν ζημιές και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού επικοινώνησε με τον διευθυντή προκειμένου να αποκατασταθούν οι καταστροφές. Έχω ακούσει ότι πολιτικό πρόσωπο από την Κρήτη παρενέβαινε υπέρ του… και την παρέα του. Πιθανόν ο…»

Να επισημάνουμε πως για τις ευθύνες της διεύθυνσης της Σχολής, έχει σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία για παράβαση καθήκοντος του τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Εγκληματική ενέργεια ή αυτοκτονία;

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία. Θυμίζουμε ότι δίωξη έχει ασκηθεί και για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι» κατ’ αγνώστου.

Επίσης, αναφέρουμε πως για τους τραμπουκισμούς κατά του Βαγγέλη έχουν απαγγελθεί σε επτά φοιτητές κακουργηματικές κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση από κοινού και για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση από κοινού.

Σχετικές ειδήσεις