ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κούνεβα: Το Εφετείο ανατρέπει την πρωτόδικη απόφαση!

Κούνεβα: Το Εφετείο ανατρέπει την πρωτόδικη απόφαση!

Τρία χρόνια μετά από μία ιστορική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία δικαιώνονταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα –οκτώ χρόνια μετά – την δολοφονική επίθεση σε βάρος της με βιτριόλι, το Εφετείο έχει άλλη… άποψη!

Στην απόφαση του Ιουνίου του 2013, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά είχε αποφανθεί πως η επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν εργατικό ατύχημα και είχε επιδικάσει αποζημίωση 250.000 ευρώ από την εμπλεκόμενη εταιρεία «Οικομέτ».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, «το δικαστήριο δέχτηκε ως σκεπτικό ότι η επίθεση εναντίον της Κούνεβα έγινε αμέσως μετά την αποχώρησή της από την εργασία της κι ενώ η ίδια είχε ζητήσει επίμονα από τους εργοδότες της αλλαγή βάρδιας από νύχτα σε πρωί και να τοποθετηθεί σε σταθμό πιο κοντά στο σπίτι της».

Οκτώ χρόνια μετά κι ενώ οι δράστες δεν έχουν βρεθεί ακόμη, το Εφετείο, έρχεται να ανατρέψει την σημαντική εκείνη απόφαση.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Εφημερίδας Των Συντακτών, η απόφαση του Εφετείου δέχεται ότι δεν αποδείχτηκε πως η επίθεση προήλθε από δράστες εντασσόμενους ή ενταλθέντες για τη διάπραξη του εγκλήματος από πρόσωπα προερχόμενα από τον ευρύτερο εργασιακό χώρο της Κούνεβα.

Σε δήλωσή της στην εφημερίδα, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, αναφέρει πως: «Αυτή η απόφαση στέλνει στην κοινωνία το μήνυμα ότι η εργοδοσία είναι πανίσχυρη κι ότι μπορεί να τιμωρεί τη συνδικαλιστική δράση, χωρίς καμία συνέπεια. Αφού και εγώ, ευρωβουλευτής σήμερα, δεν κατάφερα να δικαιωθώ, είναι μάταιο να παλεύουν οι εργαζόμενοι. Η ασυδοσία των εργολάβων θα μεγαλώσει. Ακόμα και σήμερα απειλούν τους εργαζόμενους ότι θα έχουν τη δική μου τύχη αν δεν συμμορφωθούν… Πρέπει να αντιδράσουμε, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και τότε κανένας αγώνας δεν θα πάει χαμένος».

Σχετικές ειδήσεις