ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένοχοι οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους για το θάνατο του φιλάθλου Κ. Κατσούλη

Ένοχοι οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους για το θάνατο του φιλάθλου Κ. Κατσούλη

Δύο εκ των έξι κατηγορουμένων στην υπόθεση του θανάτου του φιλάθλου Κώστα Κατσούλη, κρίθηκαν ένοχοι για θανάσιμες σκοπούμενες βλάβες, σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου.

Η απόφαση ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (09/03) και αφορά στον 34χρονο και τον 28χρονο που βρίσκονταν στο εδώλιο των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το δικαστήριο μετά την ανακοίνωση διέκοψε, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα των δικηγόρων να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δύο.

Στη συνέχεια επέστρεψε για να ανακοινώσει ότι στους δύο άνδρες επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου επικράτησε ένταση ενώ υπήρξαν και λιποθυμίες στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπως μετέδωσε το cretalive.gr.

Ο 29χρονος κατηγορούμενος αθωώθηκε συνολικά για όλες τις κατηγορίες, ενώ αθώος κρίθηκε και ο 24χρονος που κατηγορούνταν για την πλημμεληματική πράξη της συμπλοκής.

Ο 26χρονος, για τον οποίο η εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει ενοχή για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη, αθωώθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος κρίθηκε για την ίδια κατηγορία και ο 36χρονος.

Στους τρεις που κατηγορούνταν για συμπλοκή εντός αθλητικής εγκατάστασης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, ενώ στον έναν, που κατηγορείτο για επικίνδυνη σωματική βλάβη επιβλήθηκε ποινή 4 ετών.

Χθες, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή των τριών από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση, για θανατηφόρα σκοπούμενη βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι ο φίλαθλος του Εθνικού Κώστας Κατσούλης είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων τον Σεπτέμβριο του 2014 στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού και υπέκυψε αργότερα.

Σχετικές ειδήσεις