ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα στοιχεία στους Έλληνες εισαγγελείς έδωσε ο Φαλτσιανί για τις λίστες με τους μεγαλοκαταθέτες

Νέα στοιχεία στους Έλληνες εισαγγελείς έδωσε ο Φαλτσιανί για τις λίστες με τους μεγαλοκαταθέτες

Νέα στοιχεία για την αξιοποίηση των λιστών (Λαγκάρντ και Μπόργιανς) με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες έδωσε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Εβρέ Φαλτσιανί στη δεύτερη συνάντησή του που είχε με τους εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση είχε μεγάλη διάρκεια καθώς το κλιμάκιο των Ελλήνων εισαγγελέων με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, βρίσκεται στο εξωτερικό εδώ και τρεις μέρες. Τα νέα στοιχεία που έδωσε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν καταλυτικά στις έρευνες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό αλλά και στην παράλληλη έρευνα που διενεργείται για πιθανή δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων εισαγγελέων με τον Εβρέ Φαλτσιανί είχε πραγματοποιηθεί πάλι στο εξωτερικό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αμέσως μετά κάποιοι εμπλεκόμενοι στη λίστα Λαγκάρντ είχαν παρουσιαστεί αυτοβούλως και είχαν πληρώσει το σύνολο των φόρων και των προστίμων που τους είχαν καταλογιστεί για φοροδιαφυγή.

Ο Εβρέ Φαλτσιανί που θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στις έρευνες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είχε υποκλέψει τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών στην HSBC Γενεύης, ως υπάλληλος της συγκεκριμένης τράπεζας και γνωρίζει τις μεθόδους που ακολουθούνται για την απόκρυψη μεγάλων ποσών και την αποφυγή της φορολόγησης τους.

Σχετικές ειδήσεις