ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς (βίντεο)

Αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς (βίντεο)

Μετά από 30 μήνες προσωρινής κράτησης, αποφυλακίστηκε σήμερα (18/03) το πρωί ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ - ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ

Ήταν ο τελευταίος κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που παρέμενε στη φυλακή ως σήμερα. Πλέον και ο Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται εκτός φυλακής και οδηγήθηκε φρουρούμενος στο σπίτι του, καθώς θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.

2491042

Ο Γιώργος Ρουπακιάς συμπλήρωσε το ανώτατο όριο προφυλάκισης σήμερα Παρασκευή, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο, είναι ακόμη στην εξέταση των πρώτων μαρτύρων από την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού.

2491045

Δείτε παρακάτω βίντεο από την αποφυλάκιση του Ρουπακιά:

Την ίδια ώρα, η χαροκαμένη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα απάντησε με τον δικό της τρόπο, όταν κλήθηκε από τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, να σχολιάσει την αποφυλάκιση Ρουπακιά.

Αντί δήλωσης προτίμησε να «απαντήσει» με το παρακάτω βίντεο:

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι:

  • κατ´ οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και
  • απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.

Σε βάρος του εκδόθηκε ωστόσο και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες που άρχισαν να «μετρούν» μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος.

Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τη δικογραφία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, φαίνεται να υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική οργάνωση της Νίκαιας. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την εμπλοκή του σε ενέργειες και δράσεις της Χρυσής Αυγής, ως «απλή υποστήριξη στο κόμμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς απολογούμενος τον Οκτώβρη του 2013 στους αρμόδιους ανακριτές εξιστορώντας –κατά τη δική του εκδοχή- τα γεγονότα το βράδυ της δολοφονίας ισχυρίστηκε πως του επιτέθηκε ο Παύλος Φύσσας μαζί με κάποια άλλα άτομα και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το σουγιά που είχε για αυτοπροστασία μέσα στο αυτοκίνητο του. «Χτύπησα τυφλά, αυτόν που με χτυπούσε.... Ήταν ο φόβος, η ταραχή μου, η κακιά στιγμή...»

Αναφερόμενος στη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ο Γιώργος Ρουπακιάς την είχε χαρακτηρίσει «πραγματικά χαλαρή». Μάλιστα είχε αρνηθεί την «εγκληματική δράση» που αποδίδεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας: «Δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση ούτε γνώρισα τη ΧΑ σαν εγκληματική οργάνωση. Εγώ τη Χρυσή Αυγή τη γνώρισα μέσα από τα συσσίτια τροφίμων και ρουχισμού, από ομιλίες βουλευτών που μίλαγαν για την Αρχαία Ελλάδα και σχολίαζαν την καθημερινότητα. Ήμουν και είμαι πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις αυτού του κόμματος».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων