ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πυρήνες σε πρόεδρο: «Άντε γ@μ..., θα σε χώσω κάτω από τη γη»

Πυρήνες σε πρόεδρο:  «Άντε γ@μ..., θα σε χώσω κάτω από τη γη»

Εκρηκτικό κλίμα επικράτησε, για ακόμη μία φορά, κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του αποκαλούμενου «Σχεδίου Γοργοπόταμος», με 28 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων ο Χριστόδουλος Ξηρός και κρατούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην αίθουσα επικράτησε χάος με επιθέσεις και απειλές κατά των δικαστών, από κατηγορούμενους, κάποιοι εκ των οποίων φαίνεται να πέταξαν αντικείμενα προς την Έδρα. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν περιγράφονται από κάποιους ως «πρωτοφανείς», καθώς χρειάστηκε πολλές φορές να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να συγκρατήσουν κατηγορούμενους, που κινήθηκαν απειλητικά κατά της προέδρου, Ασημίνας Υφαντή.

Η δίκη έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες και μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί ούτε ένας μάρτυρας, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Η «κόντρα» του εδωλίου με την Έδρα αφορά, όπως υποστηρίζει η πλευρά των κατηγορουμένων, προσπάθεια της προέδρου να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς συνηγόρους υπεράσπισης, καθώς δεν έχουν δοθεί άδειες από τον Δικηγορικό Σύλλογο για την παράσταση των συνηγόρων.

Κατηγορούμενοι εξύβρισαν την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή, την απείλησαν και φέρονται να της πέταξαν πλαστικά διαχωριστικά. Η πρόεδρος για να αποφύγει τα αντικείμενα έσκυψε κάτω από την έδρα. Ο κατηγορούμενος Χρήστος Τσάκαλος φέρεται μάλιστα να κινήθηκε απειλητικά προς την έδρα, αλλά παρενέβησαν οι αστυνομικοί.

Κατηγορούμενοι: Άντε γ%$#* Δε θα σε σώσουν ούτε δέκα μπάτσοι. Θα σε χώσω κάτω από τη γη.

Πρόεδρος: Ησυχία, ντροπή σας. Θα σας βγουν ξινά τα γέλια...

Κατηγορούμενοι: Κ@#$%&

Πρόεδρος: Αυτά στις φιλενάδες σας.

Η κατάσταση εκτροχιάστηκε και κάποιοι εκ των κατηγορουμένων φαίνεται να πέταξαν προς την Έδρα κομμάτια από τα διαχωριστικά της αίθουσας, ενώ ένας εξ αυτών κινήθηκε απειλητικά προς την πρόεδρο και τον συγκράτησαν αστυνομικοί.

Οι δικαστές ζήτησαν την αποβολή κάποιων κατηγορουμένων, αλλά η ένταση δεν μειώθηκε, καθώς η πρόεδρος προσπάθησε και πάλι να συνεχίσει τη διαδικασία.

Στη δικογραφία για την υπόθεση, αναφέρεται πως μετά την απόδραση του Ξηρού, τον Ιανουάριο του 2014, οι κατηγορούμενοι, που είχαν αποφασίσει για το «Σχέδιο Γοργοπόταμος», δηλαδή τη βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν ξεκινήσει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εφαρμογή του, ώστε να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι «Πυρήνες». Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η κωδική ονομασία του Σχεδίου βρέθηκε σε σημειώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού, οι οποίες κατασχέθηκαν από το κρησφύγετό του στην Ανάβυσσο μετά τη σύλληψή του, τον Ιανουάριο του 2015. Οι 28 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που αφορούν κατά περίσταση τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών κ.ά.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου, πλην του Ξηρού, είναι οι: Παν.Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Ό. Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χ. Κόκα, Μ. Μπουτζάρ και Αγγ. Σπυροπούλου, σύντροφος του Γερ. Τσάκαλου. Επίσης, δικάζονται, σύμφωνα με την κρίση του Συμβουλίου Εφετών, η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και η σύντροφος του δεύτερου γιού της.

Σχετικές ειδήσεις