ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη φυλακή και ο τρίτος κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση κατά του Πάνου Καλλίτση

Στη φυλακή και ο τρίτος κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση κατά του Πάνου Καλλίτση

Και ο τρίτος από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της φονικής επίθεσης στονΠάνο Καλλίτση, οδηγήθηκε στη φυλακή, μετά την απολογία του.

Χθες, Τρίτη (07/06) στη φυλακή είχαν οδηγηθεί ο αστυνομικός και ο 42χρονος που κατηγορούνται για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου, έξω από το σπίτι του γνωστού κομμωτή και make up artist, στον Λυκαβηττό.

Σήμερα, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν την προφυλάκιση και του 34χρονου Ιρακινού, του τρίτου εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κατηγορούμενος, απολογούμενος στην 11η τακτική ανακρίτρια αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται και ομολόγησε μόνο ότι είχε φυσική παρουσία στον χώρο της επίθεσης. Ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του τόσο στην απόπειρα ανθρωποκτονίας όσο και στην απόπειρα ληστείας, υποστηρίζοντας πως όταν είδε τον 42χρονο συγκατηγορούμενο του να βγάζει όπλο εναντίον του κομμωτή τράπηκε σε φυγή.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος του κατηγορούμενου Χρήστος Ντιβανίδης τόνισε πως ο εντολέας του «αντιλέγει σθεναρά στο νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που του έχουν αποδοθεί. Ομολογεί τη φυσική παρουσία του στον χώρο».

Σε απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στη δικαστική λειτουργό, ο κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, επικαλείται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων, τα οποία δεν ταυτοποιούνται με τα ευρήματα στον χώρο της επίθεσης. Τονίζει επίσης πως τόσο ο Πάνος Καλλίτσης όσο και η σύζυγος του, παρούσα στο περιστατικό, δεν τον έχουν αναγνωρίσει.

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα του 34χρονου Ιρακινού: «Αρνούμενος εξ ολοκλήρου και λέξη προς λέξη στο σύνολο τους τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες για δήθεν διάπραξη από μέρους μου αδίκων πράξεων και δη κακουργηματικού χαρακτήρα... Συνειδητά επιλέγω την οδό της ομολογίας της παρουσίας μου στο χώρο της επίθεσης. Τούτο όμως σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι αποδέχομαι τον νομικό χαρακτηρισμό που είχε δοθεί στη πράξη που τέλεσα».

Ο 34χρονος ισχυρίζεται πως ο αστυνομικός του είχε τηλεφωνήσει την επίμαχη μέρα, για να του προτείνει να τον βοηθήσει σε κάτι χωρίς να του πει για ποιο λόγο τον χρειαζόταν και πως ο ίδιος τον ακολούθησε γιατί του είχε εμπιστοσύνη.

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης ΕΔΩ

Ρoή Ειδήσεων