ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο αρχείο οι δικογραφίες σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

Στο αρχείο οι δικογραφίες σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

Στο αρχείο στέλνει ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης τις δύο δικογραφίες για κακουργηματική υπεξαίρεση σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς και αφορούσε σε τόκους που εισπράχθηκαν από τις πωλήσεις 28 ακινήτων του Δημοσίου και τη μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ, αλλά τα ποσά αυτά –κατά το εισαγγελικό πόρισμα- παρακρατήθηκαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και οι τόκοι δεν αποδόθηκαν στον Ειδικό Λογαριασμό του Δημοσίου.

Στο στάδιο της ανάκρισης, ωστόσο, ο κ. Σαργιώτης κατέληξε ,σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι το αδίκημα της υπεξαίρεσης δεν στοιχειοθετείται καθώς δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν τους τόκους αλλά τα χρήματα αυτά παρέμειναν στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ για να καλύψουν ανάγκες του για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, όπως προβλέπεται από τον καταστατικό νόμο του Ταμείου.

Έτσι, ο ανακριτής προχώρησε στην αποστολή τυπικών κλήσεων προς τους κατηγορουμένους.

Μια τρίτη δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος των διοικούντων του ΤΑΙΠΕΔ (αυτή τη φορά για τόκους από τη μεταβίβαση του κτιρίου του Golden Hall) εκκρεμεί στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα.

Και στις τρεις δικογραφίες το ποσό της υπεξαίρεσης δεν ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις