ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση «Noor 1»: Ισόβια για πέντε κατηγορούμενους πρότεινε η εισαγγελέας

Υπόθεση «Noor 1»: Ισόβια για πέντε κατηγορούμενους πρότεινε η εισαγγελέας

«Καταπέλτης» ήταν στην πρότασή της για τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν στους κατηγορούμενους της υπόθεσης μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης τον Ιούνιο του 2014, ήταν σήμερα Τετάρτη (27/07), η εισαγγελέας.

Η δίκη της πολύκροτης αυτής υπόθεσης διεξάγεται στα στρατιωτικά δικαστήρια του Ρουφ, όπου σήμερα η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ανακοίνωσε την πρότασή της για τα ανώτερα προβλεπόμενα όρια που θα πρέπει να επιβληθούν στους κατηγορούμενους.

Αναλυτικά, για τον 42χρονο εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης και είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των ναρκωτικών, προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Επίσης, στον ναυλομεσίτη ή «κάπτεν Τζορτζ», που είχε κριθεί και αυτός ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης ναρκωτικών, προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Όσον αφορά τους τέσσερις άνδρες τουρκικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, προτάθηκε για τους τρεις η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια και η επιβολή προστίμου 500.000 ευρώ κατά άτομο και στον τέταρτο δώδεκα χρόνια με την κατηγορία της απλής συνέργειας στη μεταφορά.

Για έναν Ιρανό, που φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης και ο οποίος έχει καταδικαστεί για άμεση συνέργεια στη διαμετακόμιση και για απλή συνέργεια στη μεταφορά, προτάθηκε η ποινή των 20 χρόνων με πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Σε δύο άτομα, που φέρονται ως συνεργάτες του 42χρονου εφοπλιστή, προτάθηκε για τον έναν η ποινή των 12 χρόνων με απλή συνέργεια και για τον άλλον η ποινή των 20 ετών για μεταφορά κατ' εξακολούθηση.

Για τους καταδικασθέντες για απλή συνέργεια τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, που φέρονται να συνδέονται με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και εμπορική εκμετάλλευση του πλοίου, ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή της φυλάκισης δώδεκα ετών.

Τέλος, για τον Τούρκο οδηγό της νταλίκας που είχε συλληφθεί στο λιμάνι του Πειραιά και κατηγορείτο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των δέκα χρόνων.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές θα ανακοινωθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου, ενώ ότι η εισαγγελέας είχε απορρίψει όλα τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Σημειώνεται, ότι στην υπόθεση του «Noor one», 18 από τα 32 άτομα κρίθηκαν αθώα.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ρoή Ειδήσεων