Προσφυγή κατά όλων των νόμων που ψηφίστηκαν μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

Newsbomb

Προσφυγή κατά όλων των νόμων που ψηφίστηκαν μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

Την αναστολή όλων των νόμων (ασφαλιστικό, φορολογικό, κ.λπ.) που ψηφίστηκαν από τη Βουλή μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και οι οποίοι είναι αντίθετοι στη βούληση του Ελληνικού λαού, ζητούν από το Εκλογοδικείο (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο) το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» και ο δικηγόρος Γεώργιος Κόκκας.

Στην αγωγή που κατέθεσαν υποστηρίζουν ότι καταστρατηγήθηκε από την Κυβέρνηση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 το οποίο κατά το Σύνταγμα είναι δεσμευτικό.

Το «δια ταύτα» του δημοψηφίσματος του Ελληνικού λαού ήταν όχι σε νέα μέτρα, αλλά παρ΄ όλα αυτά η Κυβέρνηση ψήφισε νόμους οι οποίοι είναι αντίθετοι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σημειώνει ο κ. Κόκκας ο οποίος στρέφεται τόσο κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όσο και κατά του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

Συνεπώς οι νόμοι που ψηφίστηκαν μετά την 6η Ιουλίου 2015, είναι ανεφάρμοστοι ως αντισυνταγματικοί και πρέπει να ανασταλεί άμεσα η εφαρμογή τους, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, υπογραμμίζουν στην προσφυγή τους.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι ψηφίστηκε ο νόμος 4389/2016 για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (δηλαδή το 3ο μνημόνιο) όπως και ο νόμος 4387/2016 που αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, αλλά ψηφίστηκαν και άλλα νέα επαχθή φορολογικά μέτρα.

Με τους νόμους αυτούς, αλλά και με άλλους, η Κυβέρνηση σε αντίθεση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αύξησε το ΦΠΑ στο 23%, αύξησε τη φορολογία των εταιρειών και την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος, αύξησε τις εισφορές αλληλεγγύης, περιέκοψε τις συντάξεις, εξάλειψε την ευνοϊκή φορολογία για τους αγρότες, κ.λπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved