ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έκπτωτος ο Ισίδωρος Ντογιάκος - Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος προϊστάμενος στην Εισαγγελία

Έκπτωτος ο Ισίδωρος Ντογιάκος - Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος προϊστάμενος στην Εισαγγελία

Απόφαση για έκπτωση από τα καθήκοντα του ως προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, εκδόθηκε σήμερα από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για τον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε τρεις ημέρες πριν από τις επικείμενες εκλογές για ανάδειξη νέου προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών.

Σύμφωνα με το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, η ποινή που επιβλήθηκε στον Ισίδωρο Ντογιάκο είναι στέρηση μισθού για 40 ημέρες και η απόφαση εκδόθηκε αυθημερόν ( σήμερα έγινε και η πειθαρχική δίκη) με αποτέλεσμα ο Ισίδωρος Ντογιάκος να μην μπορεί να θέσει, όπως είχε εξαγγείλει, υποψηφιότητα και να λάβει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση το προσεχές Σάββατο, όπου οι εισαγγελείς, όπως και οι δικαστές, ψηφίζουν για την εκλογή νέων προϊσταμένων για τα μεγάλα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας.

Η καταδίκη Ντογιάκου αφορούσε σε ανακοίνωση σύγκλισης των εισαγγελέων εφετών σε Ολομέλεια όπου είχε αναφέρει ως θέμα προς συζήτηση "Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών". Για αυτό είχε παραπεμφθεί σε πειθαρχική δίκη και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή επίπληξης.

Όμως κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση με αποτέλεσμα να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να τιμωρηθεί με βαρύτερη ποινή, δηλαδή στέρηση μισθού για 40 ημέρες.

Μετά ταύτα ο Ισίδωρος Ντογιάκος κηρύσσεται έκπτωτος δεν μπορεί να εκτελεί καθήκοντα προϊσταμένου ούτε μέχρι την 1η Οκτωβρίου όπου θα αναλάβει εκείνος που θα εκλεγεί το Σάββατο, ενώ δεν μπορεί να θέσει, επίσης, υποψηφιότητα στις εκλογές.

Σχετικές ειδήσεις