ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φρίκη - Τεμάχισαν ζωντανή την Άννυ με πριόνι

Φρίκη - Τεμάχισαν ζωντανή την Άννυ με πριόνι

Στην επιστημονική εκτίμηση ότι η 4χρονη Άννυ τεμαχίστηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανή επέμεινε και σήμερα, Πέμπτη (29/09) ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης,καταθέτοντας συμπληρωματικά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του παιδιού, το Πάσχα του 2015.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ DNA ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

«Ποιος οριοθέτησε πως το παιδί ήταν νεκρό και ο τεμαχισμός έγινε μετά το θάνατο του;», αναρωτήθηκε ο μάρτυρας απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αιτιάσεις του κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ, Στανισλάβ Μπακαρτιέβ, γνωστού ως Σάββα, ο οποίος επιμένει πως τεμάχισε το παιδί ενώ ήταν ήδη νεκρό μέσα στο διαμέρισμα - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα.

«Πολλές φορές ακόμη και ένας γιατρός δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα ότι κάποιος έχει φύγει από τη ζωή αφού μπορεί να έχει πέσει σε κώμα. Το μυστικό είναι το καρδιογράφημα». (...) «Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες στο σπίτι έγιναν μόνο από εκτόξευση αίματος . Αποκλείεται εξ ορισμού το παιδί να τεμαχίστηκε αφού είχε πεθάνει. Ο νεκρός δεν έχει κυκλοφορία αίματος , πίεση, ζωτικά στοιχεία...».

Μάρτυρας: Ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή με μαχαίρι...

Πρόεδρος: Υπήρχε άλλος τρόπος να έγινε ο τεμαχισμός; Μπορεί να έγινε με πριόνι;

Μάρτυρες: Μπορεί να είναι και πριόνι ...

Πρόεδρος: Μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για το είδος του μαχαιριού;

Μάρτυρας: Όχι.

Από την πλευρά του ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ., Στέφανος Λημναίος επανέλαβε πως κηλίδες αίματος της μικρής βρέθηκαν διάσπαρτες σε πολλά σημεία του σπιτιού. Από τη σάρωση του ειδικού μηχανήματος το οποίο ανιχνεύει ίχνη DNA ακόμη και αν έχει επιχειρηθεί να καθαριστεί όπως στην περίπτωση της δολοφονίας της Άννυ, προέκυψε, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, πως κηλίδες αίματος της 4χρονης εντοπίστηκαν στη μέση του τοίχου στο χολ του σπιτιού , κάτω από κομοδίνο και κοντά σε ραφιέρα στον ίδιο χώρο.

Επίσης, αίμα βρέθηκε στο πάτωμα, σε σοβατοπί της εισόδου αλλά και σε πάπλωμα.

«Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έγινε ανίχνευση και ταυτοποίηση αίματος της Άννυ και η έρευνα έδειξε μονό προφίλ της μικρής», είπε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας πως εντοπίστηκε κηλίδα σε σοβατοπί, όπου καταγράφεται βιολογικό υλικό της Άννυ μαζί με του κατηγορούμενου Νασιφ Αχμέντοφ ή Νικολάι και ενός αγνώστου προσώπου.

Στο επίκεντρο της κατάθεσης του κ. Λημναίου βρέθηκαν και τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα και μαρτυρούν την παρουσία στο χώρο και ενός αγνώστου προσώπου. Το βιολογικό υλικό του αγνώστου εντοπίστηκε στο πάτωμα, σε σοβατεπί αλλά και σε μια πετσέτα που ήταν γεμάτη αίμα.

Αν και ο μάρτυρας διευκρίνισε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο μίλησε για ορφανά μείγματα για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησης στην περίπτωση που βρεθεί υλικό.

Η αναλυτική περιγραφή των στοιχείων δημιούργησε την εικόνα ενός διαμερίσματος που πριν καθαριστεί ήταν πλημμυρισμένο με αίμα γεγονός που οδήγησε τον συνήγορο των παππούδων της Άννυ να υποβάλει αίτημα για να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι φωτογραφίες από το χώρο του εγκλήματος που ελήφθησαν από το ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ κατά τη συλλογή των στοιχείων.

Η δίκη συνεχίζεται...

Σχετικές ειδήσεις