ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καθαιρούν τον Ντογιάκο παρά την επανεκλογή του στην Εισαγγελία Εφετών

Καθαιρούν τον Ντογιάκο παρά την επανεκλογή του στην Εισαγγελία Εφετών

Είκοσι μέρες μετά την καταδίκη του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και έχοντας εκλεγεί για δεύτερη φορά ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με την ψήφο των συναδέλφων του, επιδόθηκε σήμερα, Τρίτη (04/10/2016) στον Ισίδωρο Ντογιάκο η επίμαχη απόφαση που τον οδηγεί σε έκπτωση από το αξίωμά του.

Η επίδοση της απόφασης στον εισαγγελικό λειτουργό δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο της Εισαγγελίας Εφετών, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δεν είναι τυχαίο πως οι συνάδελφοι του Ισίδωρου Ντογιάκου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ενώ είχε προηγηθεί η καταδίκη του και άρα ήταν ορατός ο κίνδυνος της έκπτωσής του από τη θέση του Προϊσταμένου, εν τούτοις τον ανέδειξαν για δεύτερη διετία στο «τιμόνι» της Εισαγγελίας.

Ωστόσο, εκ του νόμου μετά την κοινοποίηση της «ετυμηγορίας» του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τη θέση του. Στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας Εφετών, Αντώνης Λιόγας. Επί του παρόντος πάντως παραμένει άγνωστο αν είναι εκείνος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιοι θα διεκδικήσουν τη θέση αυτή, αλλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στην μετά Ντογιάκο εποχή. Δικαστικές πηγές μάλιστα θυμίζουν το πρόσφατο μήνυμα που έστειλαν με την επανεκλογή Ντογιάκου στη θέση αυτή παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του.

Σχετικές ειδήσεις