ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Άννυ: «Την τεμάχισε μόνος του ο πατέρας της»

Υπόθεση Άννυ: «Την τεμάχισε μόνος του ο πατέρας της»

Αποκλειστική ευθύνη στον Στανισλάβ Μπακατσίεφ (Σάββα), πατέρα της 4χρονης Άννυ, για τη φρικτή δολοφονία της, επέρριψαν οι γονείς του Νικολάι Νασίφ (γνωστού ως Νίκι), ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία, τον τεμαχισμό και την απόρριψη των μελών της μικρής στα σκουπίδια, αφού πρώτα τα είχαν βράσει.

"Ο Νικολάι μας ανέφερε ότι ο Σάββας του είχε πει πως βρήκε το παιδί νεκρό και το τεμάχισε....Ο γιος μας δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, δεν μπορούσε ούτε φίδι να πειράξει, ήρθε στην Ελλάδα να καθαρίσει το όνομά του ενώ θα μπορούσε να έχει φύγει....». είπαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, οι γονείς του φερόμενου ως δράστη.

Ειδικότερα, στην κατάθεσή της η μητέρα, του Νικολάι, ανέφερε: «Ο γιος μου δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Πήγε μόνος του στις Βουλγαρικές αρχές για να βοηθήσει στη διαλεύκανσή της. Ο γιος μου ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004, μόλις είχε τελειώσει το σχολείο. Από τότε έχει έρθει στη χώρα τέσσερις ή πέντε φορές. Κάθε φορά που ερχόταν ήμουν κι εγώ εδώ. Έβρισκε δουλειά και δούλευε. Δούλεψε σε συνεργείο καθαρισμού, σε γυμναστήριο στο Μαρούσι, κ.ά. Την τελευταία φορά ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να πάει στην Κύπρο για δουλειά αλλά δεν πήγε. Εγώ επέμενα να επιστρέψει στη Βουλγαρία».

Πρόεδρος: Γιατί επιμένατε να επιστρέψει στη Βουλγαρία; Σας είπε ότι είχε συμμετοχή στον τεμαχισμό;

Μάρτυρας: Όχι, ούτε είπε κάτι, ούτε έκανε κάτι.

Πρόεδρος: Τότε γιατί τον παρακινήσατε να γυρίσει στη Βουλγαρία;

Μητέρα: Για να πάει στην αστυνομία να καταγγείλει αυτά που είχε ακούσει για την Άννυ.

Πρόεδρος: Τι σας είχε πει;

Μάρτυρας: Ο Νίκι μου είπε ότι ο Σάββας του είχε αναφέρει ότι τεμάχισε το παιδί του. Αυτό του το είπε μετά το Πάσχα (του 2015).

Πρόεδρος: Έχετε γνωρίσει τον Σάββα;

Μάρτυρας: Τον Σάββα τον είδα για πρώτη φορά εδώ στο δικαστήριο, δεν ξέρω από πότε γνωρίζονται...

Πρόεδρος: Ο γιος σας γνώριζε τη μητέρα της Άννυ;

Μάρτυρας: Μου είχε πει ότι είχε μείνει στο σπίτι της και ότι η κοπέλα δούλευε.

Στην κατάθεσή της, η μητέρα του Νικολάι, ανέφερε ότι εκείνη είχε τηλεφωνήσει σε συμπατριώτισσα της να φιλοξενήσει το γιο της στο σπίτι της επί της Αχαρνών την περιόδο του Πάσχα του 2015. Όπως είπε, η ίδια δούλευε ως εσωτερική υπηρέτρια σε σπίτι στο Χολαργό και δεν μπορούσε να φιλοξενήσει το παιδί της για περισσότερες από τέσσερις ημέρες.

Πρόεδρος: Μας λέτε γενικά και αόριστα πράγματα...Με τι χρήματα ζούσε ο γιος σας το διάστημα που δεν είχε δουλειά;

Μάρτυρας: Τον συντηρούσα εγώ…

Πρόεδρος: Τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου σας τις γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Ο γιος μου από 15 χρονών έχει φιλενάδες...Είναι ένας κανονικός άντρας.

Πρόεδρος: Για την Άννυ ξέρετε να μας πείτε κάτι;

Μάρτυρας: Ήξερα από το γιο μου ότι στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα υπήρχε ένα μικρό παιδί. Όταν έπαιρνα τον Νίκι στο τηλέφωνο και τον ρώταγα τι κάνεις και καταλάβαινα ότι είναι έξω. Κάποιες φορές μου έλεγε ότι πήγαινε να αγοράσει μπανάνες ή μακαρόνια για την Άννυ ....Και μια φορά καθώς μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μου έδωσε τη μικρή και την ρώτησα πως την λένε και μου είπε Άννυ.

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει αν ο Σάββας βιαιοπραγούσε στο κορίτσι;

Μάρτυρας: Όχι, μια φορά όμως ο Νίκι μου είχε πει η μικρή ήθελε να κοιμηθεί με το γιο μου και ο Σαββας δεν την άφησε γιατί ζήλευε.

Ένορκος: Τι ακριβώς σας είπε ο Νίκι ότι συνέβη;

Μάρτυρας: Ότι ο Σάββας του είπε πως όταν ξύπνησε βρήκε το παιδί νεκρό και μετά το τεμάχισε...

«Δεν πείραζε ούτε φίδι»

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πατέρας του Νικολάι, ο οποίος περιγράφοντας το χαρακτήρα του γιου ανέφερε ότι δεν θα «πείραζε ούτε φίδι» και πως ήθελε να έρθει ο ίδιος στην Ελλάδα για να καθαρίσει το όνομά του. «Δεν γνώριζα τις παρέες του γιου μου στην Ελλάδα. Δεν γνώριζα ότι ο γιος μου έκανε χρήση ναρκωτικών», είπε ο πατέρας του κατηγορουμένου.

Πρόεδρος: Μπορείτε να περιγράψετε το χαρακτήρα του γιου σας;

Μάρτυρας: Θα έδινε δρόμο στο μυρμήγκι και δεν θα σκοτώνε ούτε φίδι, έτσι είμαι και εγώ και ο άλλος γιος μου...

Πρόεδρος: Τι σας είπε για την υπόθεση;

Μάρτυρας: Μου είπε ό,τι είχε ακούσει από τον Σάββα. Μου είπε «μπαμπά εγώ αυτο δεν μπορώ να το κρατάω στη συνείδηση μου...πάρε τον εισαγγελεα να μου πει τι θα κάνω...».

Πρόεδρος: Ο γιος σας, σας είπε ότι ο Σάββας σκότωσε το παιδί ή ότι το τεμάχισε;

Μάρτυρας: Ήμουν παρών σε πολλές καταθέσεις που έχει κάνει, ποτέ δεν έχει πει οτι ο Στανισλάβ είχε σκοτώσει το παιδί....

Πρόεδρος: Τι σας είπε ο γιος σας;

Μάρτυρας: Ότι ο Σάββας βρήκε το παιδί πεθαμένο, ότι το τεμάχισε και ότι το πέταξε σε διάφορα σημεία στα σκουπίδια.

Πρόεδρος: Ο γιος σας, σάς είπε ότι έχει κάποια συμμετοχή στον τεμαχισμό;

Μάρτυρας: Όχι δεν έχει συμμετάσχει, είμαι σίγουρος του είχα βγάλει και διαβατήριο να φύγει από τη Βουλγαρία και του είχα βρει και που να πάει αλλά αυτός αρνήθηκε ...μου είπε: «εγώ θα πάω να καθαρίσω το όνομά μου, έχει περάσει από το μηχάνημα ανίχνευσης αλήθειας λέει αλήθεια...».

Πρόεδρος: Γνωρίζετε για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου σας;

Μάρτυρας: Έχει μια πολύ όμορφη φιλενάδα που αυτή τη στιγμή σπουδάζει ....

Υπεράσπιση μητέρας Άννυ: Σας είπε ο γος σας για καμία κατσαρόλα που έβραζε...

Μάρτυρας: Μου είχε πει για μια κατσαρόλα άλλα δεν ήξετε τι είχε μέσα. Νόμιζε ότι ήταν κάτι για το σκύλο....

Τέλος, ο πατέρας του Νικολάι ανέφερε ότι δεν εμφανίστηκε ενώπιον των ελληνικών ανακριτικών αρχών για να καταθέσει ως μάρτυρας όταν το καλούσαν διότι, όπως ανέφερε, ο γιος του φοβόταν για τη ζωή του....

Αύριο αναμένεται να αρχίσουν οι απολογίες των 4 κατηγορουμένων ανάμεσά τους και η μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα. Εν τω μεταξύ, σήμερα το δικαστήριο με απόφαση του απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για κατ´ αντιπαράσταση εξέταση των ιατροδικαστών κ. Νικόλαου Καρακούκη και κ. Δημήτρη Γαλεντέρη, οι οποίοι υποστήριξαν στο δικαστήριο δυο διαφορετικές εκδοχές για τις αιτίες θανάτου της 4χρονης. Ο κ. Καρακούκης ανέφερε ότι το παιδί τεμαχίστηκε ενώ βρίσκονταν στη ζωή ενώ ο κ. Γαλεντέρης κατέθεσε ότι πιθανόν η μικρή να πέθανε από παθολογικά αίτια ή από ηρωίνη.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Σχετικές ειδήσεις