ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις - Διακοπή της δίκης για τις 31 Οκτωβρίου

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις - Διακοπή της δίκης για τις 31 Οκτωβρίου

Ζήτημα καταλληλότητας της αίθουσας έθεσαν οι συνήγοροι Σέρβου κατηγορουμένου για την υπόθεση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι δεν ήταν απαραίτητη η επίδοση μεταφρασμένου βουλεύματος στον μη γνωρίζοντα την ελληνική γλώσσα κατηγορούμενο με το σκεπτικό οτι "έχει λάβει γνώση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει όταν απολογήθηκε με διερμηνέα στον ανακριτή ". Σύμφωνα με τους δικαστές, οι κατηγορίες του δεν διαφοροποιήθηκαν.

Μετά την απόρριψη της ένστασης, η πρόεδρος της έδρας επέμεινε να μη διακόψει τη δίκη για το σκάνδαλο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε άλλη συνεδρίαση αλλά να συνεχιστεί η διαδικασία παρά το γεγονός ότι η δικαστική αίθουσα ήταν μικρή.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Που ακούστηκε όρθιοι δικηγόροι να δικάζουν; Όταν η Πολιτεία ορίζει δίκες πρέπει να διασφαλίζει και τη διεξαγωγή μίας δίκαιης δίκης.

Πρόεδρος: Προβάλετε προσκόμματα. Τα δικαστήρια έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες.

Συνήγορος: Να διακόψουμε για να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα. Είναι απαράδεκτες και αντιδικονομικές οι συνθήκες αυτές που μας αναγκάζεται να κάνουμε τη δίκη.

Πρόεδρος: Έπρεπε να έχει θέσει τα προβλήματα αυτά στη διοίκηση του Εφετείου ο ΔΣΑ.

Πολιτική αγωγή: Μας ζητάτε να νομιμοποιηθούμε. Έχουμε δεκάδες έγγραφα. Δεν είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τις θέσεις μας σε αυτές τις συνθήκες.

Συνήγορος: Βλέπουμε δυο χρόνια να γίνονται εργολαβίες για να κατασκευαστούν αίθουσες για μεγάλες δίκες. Που ειναι αυτές; Θα αναγκαστούμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο ένα πόδι;

Πρόεδρος: Όλα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του εφικτού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μετά από 15 χρόνια, για να βρούμε αίθουσα.

Συνήγορος: Η δίκη της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε απο τον Κορυδαλλό στην Αθήνα για να κάνει σόου η πολιτική αγωγή. Είναι ευθύνη της διοίκησης του Εφετείου που το αποφάσισε και δεσμεύτηκε η μεγάλη αίθουσα του Εφετείου.

Πρόεδρος: Κι εγώ θα ήθελα να είναι υπερπολυτελής η αίθουσα.

Συνήγορος: Μια καρέκλα ζητάμε.

Οι συνήγοροι προειδοποίησαν με αποχώρηση και το δικαστήριο διέκοψε προς αναζήτηση καταλληλότερης αίθουσας. Τελικά η δίκη διεκόπη για τις 31 Οκτώβριου.

Σχετικές ειδήσεις