ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη Βουλή τρεις δικογραφίες για τους Ξανθό, Πολάκη και Βαρουφάκη

Στη Βουλή τρεις δικογραφίες για τους Ξανθό, Πολάκη και Βαρουφάκη

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν τρεις δικογραφίες, οι οποίες σχηματίστηκαν κατόπιν μηνυτήριων αναφορών και αφορούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, δύο κάτοικοι Κοζάνης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων της πόλης τους. Τα προβλήματα ανάγονται στο γεγονός της μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε σημείο να μην μπορούν να καλυφθούν τα επείγοντα περιστατικά με συνέπεια να δημιουργείται άμεσος κίνδυνο στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Τη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά έχει καταθέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σε βάρος του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο κ. Πολάκης σε δηλώσεις του είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΝΔ ορίστηκε υψηλή αμοιβή για ορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που στην Ελλάδα διαθέτει μόνο ο κ. Σαλμάς.

Η τρίτη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να κριθεί εάν θα κινηθεί ή όχι η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών, αφορά τον κ. Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα, πολίτης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του για τον αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, καθώς με πράξεις και παραλείψεις του υπονόμευσε την έγκαιρη και συμφέρουσα συμφωνία με τους δανειστές κατά παράβαση της εντολής που είχε από τον Πρωθυπουργό, τη Βουλή και το λαό. Ακόμη, υποστηρίζει ότι ο κ. Βαρουφάκης με προσχηματικό και
ψευδώνυμο τρόπο παραβίασε την εντολή του λαού, ασκώντας το έργο του ως τηλεπερσόνα και ως συνεντευξιαζόμενος μάγος της δημιουργικής ασάφειας, αλλά και ως δημοδιδάσκαλος της θεωρίας των παιγνίων.

Σχετικές ειδήσεις