ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έξαλλος ο Τσοχατζόπουλος μετά την απόρριψη της τρίτης αίτησης αποφυλάκισής του

Έξαλλος ο Τσοχατζόπουλος μετά την απόρριψη της τρίτης αίτησης αποφυλάκισής του

Στο...«κενό» έπεσε για τρίτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, επικαλούμενος λόγους υγείας, αλλά και ότι διατρέχει κίνδυνο εντός των φυλακών Κορυδαλλού.

Ομόφωνα οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απέρριψαν την τρίτη κατά σειρά αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής (κάθειρξη 20 ετών) του άλλοτε κραταιού υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Απορρίπτετε για τρίτη φορά; Μπράβο σας!», ήταν η άμεση αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

«Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα από τον πρώην υπουργό»

Νωρίτερα και με την έναρξη της διαδικασίας σημειώθηκε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Άκη Τσοχατζόπουλου και τη συνήγορο πολιτικής αγωγής Ουρανία Μενδρινού, όταν η τελευταία κατήγγειλε ότι ο πρώην υπουργός σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου επιτέθηκε στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Μετά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίαση ο κ.Τσοχατζοπουλος και η σύζυγος του μας επιτέθηκαν. Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορο πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Είσαστε στα καλά σας;

Άκης Τσοχατζοπουλος: Αμέσως θα σας κάνω μήνυση. Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαστήριο! Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως!

Πρόεδρος: Το δικαστήριο είναι αρμόδιο για όσα γίνονται εντός της αίθουσας, εφόσον κάτι γίνεται εκτός πρέπει να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Βλέπετε ότι δεχόμαστε επίθεση και εντός της αίθουσας!

Πρόεδρος: Να είσαστε σεμνοί και ευγενικοί!

Λογίστρια Τσοχατζόπουλου: Δεν έλαβα ποτέ μίζες

Τον ισχυρισμό ότι ουδέποτε έλαβε χρηματικό ποσό (μίζα) από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ή από τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα, πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερε, επανέλαβε η λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Απολογούμενη στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό η λογίστρια εμμένοντας πίστη στη γραμμή που έχει χαράξει από το 2012 αρνήθηκε την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αντιμετωπίζει.

Όπως είπε, «Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τσοχατζόπουλο. Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος σήμερα. Δεν μου επέτρεπαν αυτά που γνώριζα για τον Τσοχατζόπουλο να σκεφτώ αυτά τα πράγματα ακόμα και όταν ο Ζήγρας άφηνε υπόνοιες ότι πίσω από τις εταιρίες σ.σ τις off shore) βρισκόταν ο Τσοχατζόπουλος. Έμεινα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για αυτήν την ιστορία. Δεν έζησα πολυτελή ζωή εγώ. Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Ζήγρα πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα. Έντεκα υπουργούς είχα πελάτες ποτέ δε ζήτησα μία χάρη».

Τη...σκυτάλη των απολογιών αναμένεται να λάβει ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας.

Σχετικές ειδήσεις