ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Και δεύτερη δικαίωση για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Και δεύτερη δικαίωση για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Δεύτερη δικαίωση ήρθε σήμερα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή για τη γνωστή υπόθεση των 5, 3 εκατομμυρίων ευρώ, που φερόταν να έχει εμβάσει στην Κύπρο την διετία 2010-2011.

Στο δικαστήριο, ο τραγουδιστής εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του Χρήστο Βρούστη και Ευαγγελία Μάντζιου, ενώ παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε το Δημόσιο για 20.000 ευρώ με επιφύλαξη.

«Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ακυρώνει την καταλογιστική πράξη. Δεν υπάρχει αποκρυβέν εισόδημα για τα συγκεκριμένα έτη, άρα και φοροδιαφυγή. Με μηνυτήρια αναφορά του ΚΕΦΟΜΕΠ, κατηγορήθηκε ο Χατζηγιάννης ότι απέκρυψε εισόδημα στο οποίο αντιστοιχούσε ένα συγκεκριμένο ποσό φόρου. Σήμερα δεν υπάρχει ενεργός αξίωση του Δημοσίου. Σας προσκομίζω και σημερινή εκτύπωση από το taxisnet, όπου φαίνεται ότι ο κ. Χατζηγιάννης έχει μηδενικές οφειλές. Το ίδιο το Δημόσιο διέγραψε την οφειλή. Ζητούμε την αποβολή της πολιτικής αγωγής», ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Βούστης.

Ο δικηγόρος του Δημοσίου, επέμεινε στην δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, αποκαλύπτοντας ότι το Δημόσιο έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, με τον Εισαγγελέα της έδρας να προτείνει να παραμείνει η πολιτική αγωγή και το δικαστήριο να το δέχεται και να προχωρά στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Α.Λ, υπάλληλος που είχε διενεργήσει τον έλεγχο στο ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου). «Έκανα τον έλεγχο. Βρήκα τα εμβάσματα. Η φορολογική δήλωση δεν κάλυπτε το ποσό των εμβασμάτων και έστειλα το φάκελο για τα περαιτέρω. Δεν δικαιολογούνταν τα εμβάσματα οπότε προχωρήσαμε. Έκτοτε δεν ξέρω τι έχει γίνει γιατί συνταξιοδοτήθηκα προ διετίας», κατέθεσε η μάρτυρας χωρίς να εισφέρει κάποιο νέο στοιχείο στην υπόθεση.

Τελικά ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του τραγουδιστή, πρόταση που εγινε δεκτή και από την έδρα.

Σχετικές ειδήσεις