ΕΛΛΑΔΑ

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Αθώος ο Χατζηγιάννης για το πρόστιμο της εφορίας

Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Αθώος ο Χατζηγιάννης για το πρόστιμο της εφορίας

Μια πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά απόφαση, εκδόθηκε στην υπόθεση φοροδιαφυγής τουΜιχάλη Χατζηγιαννη, με την πανηγυρική δικαίωσή του.

Όπως πρώτο μετέδωσε χθες Τρίτη (06/09) το Newsbomb.gr, ο δημοφιλής τραγουδιστής κρίθηκε αθώος για την υπόθεση και μάλιστα η εφορία θα του επιστρέψει ένα τεράστιο ποσό, που αντιστοιχεί στις δόσεις που έπρεπε εκείνος να καταβάλει σε μορφή ρύθμισης και το οποίο αγγίζει τις 800.000 ευρώ.

Όπως είναι αναμενόμενο, θα αρθούν και όλα τα σε βάρος του μέτρα που είχαν ληφθεί όπως η κατάσχεση της περιουσίας του.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Freddo", η δικηγόρος του Μιχάλη Χατζηγιάννη, Ευαγγελία Μάντζου σχολίασε:

«Η απόφαση αποτελεί γροθιά στους φορολογικούς ελέγχους και τον τρόπου δυστυχώς που γίνονται, ενώ για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που έχει βληθεί όσο ελάχιστοι τόσο ηθικά όσο και οικονομικά εδώ και μια τριετία, είναι πλήρης δικαίωση, γιατί πάλεψε με ήθος και αξιοπρέπεια ώστε να αποδείξει την αθωότητά του».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχε συζητηθεί η υπόθεση των εμβασμάτων που μετέφερε στην Κύπρο ο τραγουδιστής τη διετία 2010-2011 ύψους 5,3 εκατ. ευρώ και για τα οποία οι ελληνικές φορολογικές αρχές του επέβαλαν πρόστιμο που υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Για τα επίμαχα εμβάσματα για τα οποία μπήκε στο στόχαστρο του ΚΕΦΟΜΕΠ έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καταβάλλοντας το «εξοντωτικό», όπως χαρακτήρισε τότε η συνήγορός του, ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.

Η δικηγόρος του τόνισε πως ο τραγουδιστής έχει εικοσαετή καλλιτεχνική θητεία, εργάζεται από 18 ετών και το διάστημα από το 2000 έως το 2010 έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκ. Ευρώ.

Εξήγησε δε, ότι ο καλλιτέχνης μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του 5,3 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν φορολογημένα και γνωστής προέλευσης, σημειώνοντας ότι από εκείνον ζουν περισσότερες από 100 οικογένειες.

Σχετικές ειδήσεις