ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν τόσο το μένος τους που φοβήθηκα για τη ζωή μου!»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν τόσο το μένος τους που φοβήθηκα για τη ζωή μου!»

«Ήταν τόσο το μένος που φοβήθηκα για τη ζωή μου...τα παιδιά μου», είπε ενώπιον των δικαστών το μέλος του ΚΚΕ, Σταύρος Λευκοδημήτρης, που είχε δεχθεί χτυπήματα από ομάδα χρυσαυγιτών τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου 2013. Καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο τον τρόπο που έδρασαν οι χρυσαυγίτες, όταν ο ίδιος μαζί με συντρόφους του έκαναν αφισοκόλληση. Χαρακτήρισε «ενιαία» την επίθεση της ομάδας των μαυροντυμένων χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, λέγοντας πως «μας κύκλωσαν σαν τόξο και μας εγκλώβισαν».

Όπως κατέθεσε ο κ. Λευκοδημήτρης «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα».

Πρόεδρος: Εσείς κρατούσατε κάτι; Για να αμυνθείτε;

Μάρτυρας: Μα δεν είχα κάτι..

Πρόεδρος: Ό,τι είχατε..τα σύνεργα …

Μάρτυρας: Εγώ τι να τους κάνω με το σελοτέιπ και το συρραπτικό..

Απαντώντας σε ερώτηση της Έδρας ως προ το κίνητρο που θεωρεί πως είχαν οι δράστες ο μάρτυρας είπε: «ότι είναι ναζί..Να διώξουν τους κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ από την Ζώνη».

Εισαγγελέας: Για τάγματα εφόδου έχετε ακούσει;

Μάρτυρας: Έχω ακούσει και έχω δει. Αυτό που ζήσαμε τάγμα εφόδου ήταν.

Σύμφωνα με τον κ. Λευκοδημήτρη υπάρχουν ομοιότητες στην επίθεση που δέχθηκε το ΠΑΜΕ, στην μοιραία επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα και σε αυτήν σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων, καθώς και στις τρεις : «είναι νύχτα, είναι μαυροφορεμένοι, συστήνονται και δρουν γρήγορα».

Ο μάρτυρας εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί κατά των μελών του ΠΑΜΕ: «δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην γνώριζε. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πανταζής (σσ κατηγορούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος που φέρεται επικεφαλής της ομάδας των δραστών) και ο κάθε Πανταζής να πάρει το μπουκάλι από εδώ και να το πάει εκεί αν δεν το ξέρει ο αρχηγός». Για το λόγο αυτό υπενθύμισε μάλιστα δημόσιες δηλώσεις της κατηγορουμένης βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, σχετικά με τη στήριξη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής «στα παιδιά με τα μαύρα», του αρχηγού της οργάνωσης κατηγορούμενου Νίκου Μιχαλολιάκου που είχε χρησιμοποιήσει τη φράση του Γκαίμπελς «θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει», του κατηγορούμενου βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη που είχε χαρακτηρίσει τον Χίτλερ «κοινωνικό αναμορφωτή της φυλής», ενώ αναφέρθηκε και στην περίφημη φράση «είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45».

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις