ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέο βίντεο ντροπής από τη δική της Χ.Α. - Μήνυση από Μάγδα Φύσσα για το «πού είναι τώρα ο Παύλος;»

Νέο βίντεο ντροπής από τη δική της Χ.Α. - Μήνυση από Μάγδα Φύσσα για το «πού είναι τώρα ο Παύλος;»

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης του εθνικιστικού κόμματος, με συνθήματα, φωνές και δακρυγόνα

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες αντιφασίστες και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008.

Σύμφωνα με καταγγελίες τους η Αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς, ενώ, όπως λένε, υπήρχαν κενές θέσεις.

Και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ωστόσο είχαν προσέλθει στο δικαστήριο αρκετοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν την δίκη στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του.

Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «π..ς γιοι αναρχικοί» και να πετά αντικείμενα.

Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε αμέσως τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στην μέση και την έδρα να αποχωρεί.

3

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής φώναζαν «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» απευθυνόμενοι στη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του Παύλου που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι το 2013 από το Γιώργο Ρουπακιά.

Καταθέτουν μήνυση

Μήνυση κατά αγνώστων δραστών θα υποβάλλει η Μάγδα Φύσσα για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε στο Εφετείο σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια των έντονων επεισοδίων που σημειώθηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας.

Συγκεκριμένα, θα ζητηθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου να εντοπίσει η αστυνομία και να συλλάβει το άτομο που ανερυθρίαστα της είπε «που είναι τώρα ο Παύλος;» προκαλώντας την εύλογη αγανάκτησή της.

Μάλιστα εκτιμάται ότι υπάρχει η δυνατότητα να εντοπιστεί καθώς, η οικογένεια Φύσσα θεωρεί πως μπορεί να τον αναγνωρίσει. Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο συνήγορος της οικογένειας Αν. Τζέλης αναζητείται τρόπος για να «διακοπεί η αυξανόμενη επιθετικότητα των Χρυσαυγιτών οι οποίοι αντιδρούν όλο και πιο έντονα όσο βλέπουν ότι η δίκη βαίνει εις βάρος τους».

Σχετικές ειδήσεις