ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εντάσεις, συνθήματα και τελικά... οριστική διακοπή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εντάσεις, συνθήματα και τελικά... οριστική διακοπή

Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε οριστικά τη σημερινή (01/11) συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων στον μάρτυρα Σωτήρη Πουλικόγιαννη από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, προκλήθηκε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Αιτία που πυροδότησε την ένταση ήταν η ερώτηση συνηγόρων του ΠΑΜΕ προς το μάρτυρα «εάν το παράγγελμα από μέλη της Χρυσής Αυγής για να ξεκινήσει η επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ήταν αντίστοιχο με αυτό που είδαμε πριν από λίγο στο δικαστήριο» (σ.σ. Εννοεί την αντίδραση του κοινού από την πλευρά της Χρυσής Αυγής που κινήθηκε προς την έξοδο του δικαστηρίου, όταν είχε σημειωθεί η πρωινή ένταση).

Αμέσως η πρόεδρος διέκοψε τη διαδικασία και ακολούθησε ανταλλαγή συνθημάτων μέσα στη δικαστική αίθουσα μεταξύ ομάδας αντιφασιστών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Ήταν τέτοια η ένταση και η φόρτιση που χρειάστηκε να επανέλθει ο Γραμματέας για να ανακοινώσει ότι η σημερινή διαδικασία διακόπτεται οριστικά, για την ερχόμενη Πέμπτη (03/11).

«Φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες», «Φουντούλης Καπελώνης ήταν η αρχή όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη» φώναζαν οι μεν, «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» απαντούσε η άλλη πλευρά.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών, ενώ η ομάδα των αντιφασιστών έφυγε από την έξοδο που χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι.

Η εκκένωση της αίθουσας συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν σταδιακά το ακροατήριο.