ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήθελαν να σκοτώσουν ανθρώπους»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήθελαν να σκοτώσουν ανθρώπους»

Την τιμωρία των υπευθύνων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 στο Πέραμα, ζήτησε από το δικαστήριο ο Αιγύπτιος ψαράς Εμπάρακ Αμπουζίντ καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου στο εδώλιο σήμερα κάθισε ένας μόνο κατηγορούμενος από τους συνολικά 68.

«Δεν ζήτησα παρά μόνο το δίκαιο από το δικαστήριο . Ότι αποφασίσει... », ανέφερε το θύμα ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχόταν ποτέ χρήματα για να σταματήσει η υπόθεση. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε: «Είπαν , στον Άχμετ ,να τα βρούμε και δεν είπαν συγκεκριμένα για χρήματα».

«Ο σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν ανθρώπους. Αν πίστευαν ότι είμαι ζωντανός δεν θα είχαν φύγει...», πρόσθεσε εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην Ελλάδα γίνονται από τη Χρυσή Αυγή.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον μάρτυρα γιατί μετά την επίθεση που δέχτηκε και ενώ ήταν σε άθλια, οικονομική κατάσταση έκανε άλλα δυο παιδιά. Η πολιτική αγωγή αντέδρασε φωνάζοντας «Το θράσος των δολοφόνων...» και η υπεράσπιση απάντησε

«Το θράσος το δικό σου...», με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για να πέσουν οι τόνοι.

Το αίτημα για αυτοπρόσωπη εμφάνιση των κατηγορουμένων

Αίτημα για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση κατηγορουμένων και από άλλες υποθέσεις προκειμένου να προχωρήσουν, οι μάρτυρες στην διαδικασία αναγνώρισης όσων φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της άγριας επίθεσης σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα, υπέβαλε η υπεράσπιση. Η εισαγγελέας της έδρας συντάχθηκε με το αίτημα της υπεράσπισης προτείνοντας, για να διευκολυνθεί η διαδικασία να κληθούν συνολικά 27 κατηγορούμενοι, από τις υποθέσεις της δολοφονίας Φύσσα και του ΠΑΜΕ.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή είπε πως δεν έχει αντίρρηση να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης υπογραμμίζοντας , ωστόσο , πως δεν υπάρχει πρόθεση να «υφαρπάξει την αναγνώριση κάποιου που δεν είναι ένοχος ».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.

Σχετικές ειδήσεις