ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μάρτυρας αναγνώρισε τον πυρηνάρχη του Περάματος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μάρτυρας αναγνώρισε τον πυρηνάρχη του Περάματος

Τον Αναστάσιο Πανταζή, ο οποίος φέρεται να είναι ο πυρηνάρχη του Περάματος, αναγνώρισε ως δράστη της επίθεσης της 12ης Ιουνίου του 2012, ο Αιγύπτιος ψαράςΣαάντΑμπού Χαμάντ.

Καταθέτοντας, για δεύτερη ημέρα στην δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας κλήθηκε από την πρόεδρο να κοιτάξει τους κατηγορούμενους, που κάθονται στο εδώλιο, και να πει αν το βράδυ της επίθεσης είδε κάποιον έξω από το σπίτι του.

«Είδα έναν στο παράθυρο, είχε μαύρα μαλλιά και λίγο μούσι ήταν μελαχρινός, μέτριος στο ύψος και το βάρος. Άμα τον δω μπορεί να τον γνωρίσω», περιέγραψε ο μάρτυρας αναφερόμενος στη στιγμή της επίθεσης στο σπίτι του στο Πέραμα.

Πρόεδρος: Κρατούσε κάτι στο χέρι του;

Μάρτυρας: Είδα να απλώνει τα χέρια του και να τραβάει το παράθυρο για να το ανοίξει. Ήταν και άλλοι μαζί του... Έβριζαν, έλεγαν «έλα έξω να σου πω ποια είναι η Χρυσή Αυγή». Είδα από το πλάι ακόμη έναν που φορούσε μαύρο και τζιν παντελόνι.

Πρόεδρος: Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Μάρτυρας: Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ήταν ψηλός και αδύνατος. Είχε ιδιαίτερο κούρεμα.

Πρόεδρος: Σηκωθείτε οι κατηγορούμενοι, μετακινηθείτε, ανακατευτείτε... (σ.σ. προς τους κατηγορούμενους).

Κοιτάξτε τους κατηγορούμενους (σ.σ. προς τον μάρτυρα) και πείτε μας αν αναγνωρίζετε κάποιον απ αυτούς που είδατε στο σπίτι σας εκείνο το βράδυ.

Μάρτυρας: Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτός που τραβούσε το παράθυρο (σ.σ. δείχνει τον κατηγορούμενο Πανταζή).

Πρόεδρος: Δεν έχετε κάποια αμφιβολία;

Μάρτυρας: Όχι. Είμαι 90% σίγουρος.

Πρόεδρος: Είχατε πει πως δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε κανέναν και τώρα το κάνετε, τι άλλαξε;

Μάρτυρας: Φοβόμουν... Είπα στον εαυτό μου πρέπει να καταθέσεις τι έγινε, να πεις την αλήθεια για να μην ξανάρθουν. Τα αδέλφια μου είδαν πιο πολλά από εμένα (...) Ήξερα αλλά δεν ήθελα να πω από το φόβο μου...

Πρόεδρος: Τώρα δεν φοβάστε;

Μάρτυρας: Φοβάμαι... Όμως, όποιος έχει κάνει κάτι πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε. (....) Αν συνεχίσουν έτσι θα τα μαζέψω και θα φύγω...

Προσπάθεια να τα βρουν με... χρήματα

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως την επόμενη της επίθεσης, δικηγόρος τηλεφώνησε στον αδελφό του και προσπάθησε να τον πείσει να κλείσει την υπόθεση προσφέροντας του χρήματα. «Του τηλεφώνησε και του είπε να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά και να πεις ότι δεν γνωρίζεις κανένα. Ο αδελφός μου του απάντησε "κάτσε να δούμε τι θα κάνει το παιδί (σ.σ. ο φίλος τους νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση) αν θα γίνει καλά, αν θα πεθάνει και θα δούμε... και μετά ο δικηγόρος δεν ξαναπήρε τηλέφωνο», ανέφερε.

Στο δικαστήριο προσήλθε σήμερα Δευτέρα (19/09) ο Κ. Τατσιόπουλος, γείτονας των Αιγυπτίων στο Πέραμα, ο οποίος ανταποκρίθηκε στις φωνές για βοήθεια κατά την επίθεση.

Η προσαγωγή του κ. Τατσιόπουλου έγινε βίαια στο δικαστήριο αφού δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν τηλεφωνικώς, και ενώ του έχει επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ. Η κατάθεση του αναμένεται την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις