Πίσω στο κελί του ο Τσοχατζόπουλος - Πήρε εξιτήριο από το Αττικό

Πίσω στο κελί του ο Τσοχατζόπουλος - Πήρε εξιτήριο από το Αττικό

Στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε  ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς  το Νοσοκομείο Αττικό όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος για περίπου δύο εβδομάδες, του έδωσε εξιτήριο.

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη Παρασκευή και πλέον ο καταδικασθείς για τις χρυσές μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα επέστρεψε στα γνωστά του λημέρια.

Όπως δήλωσε σχετικά ο εκ των συνηγόρων του, Λεωνίδας Κοτσαλής, «με απόφαση των θεραπόντων ιατρών του Α.Α. Τσοχατζόπουλου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν, ολοκληρώθηκε η παραμονή του πρώην Υπουργού στην Αγγειοχειρουργική Κλινική και εντός της ημέρας θα μεταχθεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού».

Άγνωστο παραμένει πάντως αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα μεταχθεί αύριο στο Μέγαρο του Εφετείου της Αθήνας, καθώς δεν αποκλείεται να απολογηθεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η κατηγορούμενη δεν είναι σε θέση να απολογηθεί τη... σκυτάλη θα πάρει ο πρώην Διευθυντής Εξοπλισμός του ΥΠΕΘΑ, Ιωάννης Σμπώκος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα απορρίφθηκε η τέταρτη κατά σειρά αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του πρώην υπουργού, με το σκεπτικό ότι ο κατηγορούμενος πράγματι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όμως η συνέχιση της κράτησής του δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.