Σκάνδαλο Καρούζου: Έστελναν... γλυκά με λεφτά σε εισαγγελέα και πρώην υπουργό!

Newsroom Newsroom

Σκάνδαλο Καρούζου: Έστελναν... γλυκά με λεφτά σε εισαγγελέα και πρώην υπουργό!

Με προαναγγελία συγκλονιστικών αποκαλύψεων για διπλούς πάτους σε κουτιά γλυκών που στέλνονταν σε εισαγγελέα και πρώην υπουργό, ξεκινήσε η δίκη για το αποκαλούμενο Καρούζος Gate με βασικό κατηρούμενο τον πάλαι ποτέ μεγαλοεπιχειρηματία Ιωάννη Καρούζο. 

Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο πρώην μεγαλοκατασκευαστής βρέθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορούμενος για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, ενώ απούσα ήταν η σύζυγός του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης.

Συνολικά έξι κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Η υπόθεση αποκτά πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε και θυμίζει τις αλήστου μνήμης εποχές του ΠΑΣΟΚ με τα εκατομμύρια μέσα στα πάμπερς την περίοδο του σκανδάλου Κοσκωτά τη δεκαετία του '80.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΣ GATE

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρώην ζευγάρι φέρεται να είχε διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιρειών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογεί τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Κατά τη σημερινή (22/02/2017) ακροαματική διαδικασία ο Ιωάννης Καρούζος και ο δικηγόρος του Γιώργος Παπαδάκης υποστήριξαν εμφατικά πως η Ρεβέκκα Σκαφτούρα ήταν ο «εγκέφαλος» του ομίλου και πως εκείνη έδινε έγκριση για τα πάντα.

«Εγώ χρειαζόμουν έγκριση για να μου δώσει ένα χαρτζιλίκι. Υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα για 2000 ευρώ που ζητήθηκε έγκριση Σκαφτούρα για να δοθούν στον πρόεδρο της εταιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Καρούζος.

Έστελναν λεφτά σε δικαστή και υπουργό μέσα σε κουτιά με γλυκά

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο συγκεκριμένη ερώτηση απο την υπεράσπιση στην πρώτη μάρτυρα που ανέβηκε στο βήμα η οποία διετέλεσε γραμματέας και ταμίας του ομίλου.

Αναφερόμενη στην κοσμοπολίτικη ζωή της Ρ. Σκαφτούρα, και αφού ύστερα από διευκρίνιση της υπεράσπισης, εξήγησε ότι υπήρχε οικογενειακή σχέση με κορυφαίο δικαστικό και με κορυφαίο πρώην υπουργό, οι οποίοι ήταν οι νονοί των παιδιών τους, ρωτήθηκε:

Υπεράσπιση: Τα κουτιά που στέλνατε σε αυτά και σε άλλα πρόσωπα περιείχαν γλυκά μόνο ή και κάτι άλλο σε διπλούς πάτους;

Πρόεδρος: Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Είναι εκτός κατηγορίας.

Υπεράσπιση: Θα έρθουν βιντεάκια! Δεν ήταν μόνο τα γαλακτομπούρεκα στο Εθνικής Αμύνας. Ήταν κι αλλού...

Η πρώην εργαζόμενη του ομίλου πρόσθεσε στην κατάθεσή της ότι και οι δύο κατηγορούμενοι ασχολούνταν με το όμιλο, ενώ αναφορικά με τα μεγάλα ποσά τη διοίκηση την ασκούσαν επίσης παράλληλα.

Παράλληλα, μίλησε για τα δυό ακίνητα που πωλήθηκαν στην εταιρία Fantom κι ενώ η αγοραπωλησία φέρεται να είχε πραγματικό τίμημα 20 εκατ. ευρώ και εικονικό 5 εκατ. ευρώ.

«Ξέρω μόνο για την αγοραπωλησία ό,τι μου είπε η Ρεβ. Σκαφτούρα, ότι δηλαδή πουλήθηκαν και τα δύο ακινητα, ποιό ηταν το τίμημα και πώς να το μοιράσω. Αν θυμαμαι καλά, μου είπε πολύ αργότερα, μετά την πώληση ποιός ειναι ο αγοραστής πίσω απο τη Fantom. Έμαθα οτι είναι του.... γιατί απλα μου το ανεφερε. Δεν ηταν κατι που αφορούσε εμένα».

Η υπόθεση φαίνεται να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ανοίγουν στόματα και επιτέλους η Δικαιοσύνη θα μάθει που πήγαινε όλος αυτός ο πακτωλός των χρημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved