ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συζητήθηκε η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ σε βάρος του Πολάκη

Συζητήθηκε η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ σε βάρος του Πολάκη

Με απόντα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί ούτε από δικηγόρο, συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, με τις οποίες διεκδικούν ως αποζημίωση 200.000 ευρώ για δυσφημιστική ανάρτηση του υπουργού στο Facebook.

Από την πλευρά των εναγόντων κατέθεσε ως μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ο οποίος είπε πως όσα έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του είναι ψευδή και συκοφαντικά, τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος ήταν μέσω της ανάρτησης να μειωθεί η αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση. Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο μάρτυρας, «ο υπουργός θα ήθελε διορισμένα συνδικάτα, να μην ελέγχουν το κράτος».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Πολάκης ήταν χρόνια συνδικαλιστής και πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις του κινήματος. Ως υπουργός όμως, δεν ανέχεται καμία κριτική. Είναι ερειστικός. Εάν στη συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον Guardian που προκάλεσε την απάντηση Πολάκη περιλαμβάνονταν ψευδή στοιχεία για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, ο κ. Γιαννάκος θα είχε απολυθεί. Ο κ. Πολάκης δεν θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας».

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε σχέσεις με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Γεωργιάδη, όπως υπονοείται στην ανάρτηση του κ. Πολάκη. «Ποτέ ο κ. Άδωνις δεν μας συκοφάντησε. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών, που σήμερα όμως του δημιουργούν πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε χαρακτηρίσει αναξιόπιστη συνδικαλιστική γραφειοκρατία τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «που δεν εκπροσωπεί τη συνείδηση και τις αγωνίες των εργαζομένων σήμερα στο σύστημα υγεία». Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είχε δηλώσει: «Ήταν οι άνθρωποι που συναλλάσσονταν με την εξουσία τα προηγούμενα χρόνια, που έχουν βάλει το χεράκι τους για να υπάρχει ένα πελατειακό σύστημα σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία ευνοιοκρατίας και ημετεροκρατίας και κομματοκρατίας και κατά την άποψή μου είναι μακριά από τις ανάγκες αξιοπρεπούς εκπροσώπησης των εργαζομένων σήμερα στο σύστημα υγείας και θεωρώ απολύτως προβληματικό πως μία ξένη εφημερίδα αυτού του κύρους, να παρουσιάζει μονομερώς αυτές τις απόψεις. Ούτε καν δεν ζήτησαν την άποψη της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των νοσοκομειακών γιατρών, που είναι αντίθετοι με την κυβέρνηση».

Η επίμαχη ανάρτηση του κ. Πολάκη στο Facebook ήταν η εξής:

«Πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ, όχι στον Guardian, αλλά στους New York Times να δώσεις συνέντευξη με αισχρά ψέματα και στοιχεία του 2012 (τότε ντε που προσκύναγες το Βενιζέλο και έγλειφες τον Άδωνι) συκοφαντώντας τη χώρα σου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σας έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ:

- Δεν σε πιστεύει κανείς πια από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, παρά μόνο το παρεάκι σου

- αποδεικνύεις ότι είσαι το ίδιο ξεφτίλας με τον Γιωργάκη που για να φέρει εδώ το Δ.Ν.Τ έβριζε τη χώρα που ήταν πρωθυπουργός

- δείχνει τον πανικό που έχει πιάσει και σένα που σε λίγο καιρό δε θα είσαι πια πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (και τότε τι θα κάνεις στη ζωή σου;;) αλλά και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη γιατί τους κόψαμε τη διαφημιστική δαπάνη από ΚΕΕΛΠΝΟ και την "αέρα" δανειοδότηση απ’ τις τράπεζες και δεν βγαίνουν πια.

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ: έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας, ό,τι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανίζεις, ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ, χωρίς εσάς, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ».

Σε δηλώσεις τους, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ καταδίκασαν την απουσία Πολάκη από το δικαστήριο.

Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Ο κ. Πολάκης στρουθοκαμηλίζει. Κρύφτηκε σήμερα, θα πληρώσει όμως πολύ ακριβά τα ψέματά του. Όλα τα χρήματα που θα επιδικαστούν θα διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία για την αγορά υλικών και την εγκατάσταση ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων που δεν μπορεί να τα κάνει ο κ. Πολάκης. Με μαγκιές, ψέματα και λάσπη προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί την κατάρρευση της δημόσιας υγείας που την πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές. Ως Υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στυλό στο στόμα. Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας».

Σταύρος Κουτσιουμπέλης, πρώην πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Η αλαζονεία δεν ταιριάζει σε ανθρώπους της Αριστεράς. Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έρθει στο δικαστήριο και να ζητήσει έστω μία συγγνώμη και να υπάρξει συμβιβασμός».
Χρήστος Παπαναστάσης, γενικός γραμματέας ΠΟΕΔΗΝ: «Ο κ. Πολάκης κρύφτηκε. Δεν εμφανίστηκε να μας πει γιατί βρίζει την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της. Όφειλε ως υπουργός Υγείας να είναι παρών και να δώσει εξηγήσεις. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι πολιτική μέσω Facebook.

Η δικηγόρος της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, Μαρία Τσίπρα, είπε πως τα επιδικασθέντα θα διατεθούν στα νοσοκομεία και περιμένουν τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.

Σχετικές ειδήσεις