ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο δικαστήριο: «Στημένη η διαδικασία για τη Siemens»

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο δικαστήριο: «Στημένη η διαδικασία για τη Siemens»

Σοβαρότατες καταγγελίες για «μια εντελώς στημένη διαδικασία», αφού «υπάρχουν ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή» κατήγγειλε η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν ανακοινώθηκε ότι το υπό σύσταση Σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους», που εκπροσωπείται από την ίδια, τίθεται εκτός διαδικασίας στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, απέρριψε το αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής που υπέβαλε η κ. Κωνσταντοπούλου, με το σκεπτικό ότι το Σωματείο, άλλα και οι επιμέρους πολίτες, υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία απευθυνόμενη στον πρόεδρο είπε: «Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία».

Πρόεδρος: Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία.

Κωνσταντοπούλου: Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι...

Πρόεδρος: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε... (σ.σ. πειθαρχικά)

Κωνσταντοπούλου: Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε...

Κατά της παράστασης του Σωματείου στη δίκη είχαν ταχθεί νωρίτερα στις τοποθετήσεις τους και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι αντέκρουσαν τη νομική επιχειρηματολογία της κ. Κωνσταντοπούλου περί εκπροσώπησης των πολιτών, επισημαίνοντας ότι υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη επ’ αυτού και οι πολίτες εκπροσωπούνται από το Δημόσιο αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ένταση σημειώθηκε πάντως και λίγο πριν το δικαστήριο αποχωρήσει προς διάσκεψη.

«Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στην πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει ποσό γελοίο και στημένο είναι αυτό;», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη και πάλι στον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος, όμως, δεν της απάντησε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου απέδωσε ευθύνες για την καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης στην κυβέρνηση, άλλα και τη Δικαιοσύνη, ενώ σχολιάζοντας την πρόταση της εισαγγελέως, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «προκαταβολή κρίσης», σημειώνοντας ότι αυτή είναι απόπειρα να διωχθεί «άρον άρον» από τη διαδικασία η πολιτική αγωγή των πολιτών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Εξοικονομούνται και ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για να καλύψουν αυτούς που ενοχλήθηκαν από εμάς», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως «θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός της Δικαιοσύνης στους πολίτες. Η Δικαιοσύνη εκτίθεται συνεχώς στα μάτια των πολιτών από συνθέσεις δικαστηρίων που συμπεριφέρονται σαν να είναι η Δικαιοσύνη τσιφλίκι τους. Υπάρχουν ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή. Αποβάλλοντας την πολιτική αγωγή κάνετε τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και τη Siemens. Εξασφαλίζεται μια υπόθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους».