ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατ' οίκον περιορισμός με βραχιολάκι για τον Παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη (vid)

Κατ' οίκον περιορισμός με βραχιολάκι για τον Παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη (vid)

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή -Σε κατ'οικον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα βρίσκεται μετά τη μαραθώνια απολογία του ο 39χρονος παραολυμπιονίκης, Bασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο.

Επί περίπου πέντε ώρες ο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εξέθεσε τους δικούς του ισχυρισμούς ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν αντίθετοι με την κατάθεση στις αστυνομικές αρχές. Αρχικά είχε υποστηρίξει πως το όπλο, με το οποίο έγινε το φονικό ανήκε στο θύμα, πράγμα όμως που τελικά αποδείχθηκε ανακριβές, καθώς φαίνεται τελικά να ανήκε στον κατηγορούμενο παραολυμπιονίκη, με τον τελευταίο να αναφέρει ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Φέρεται επίσης να δήλωσε την απόλυτη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας πως προηγήθηκε σφοδρή αντιδικία και πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το θύμα. «Σας ευχαριστώ πολύ για όλα μέσα από την καρδιά μου. Σας ευχαριστώ και σας για τα καλά σας λόγια και λυπάμαι πάρα πολύ για ότι έγινε, εύχομαι να μη συμβεί αυτό ποτέ σε κανέναν άνθρωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 39χρονος εξερχόμενος από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ο κατηγορούμενος Παραολυμπιονίκης απολογούμενος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι το θύμα επιτέθηκε πρώτο. Είχε βίαιο τρόπο συμπεριφοράς. Για το λόγο αυτό φοβήθηκε και άρπαξε ένα όπλο που είχε παράνομα για να προστατευτεί σε ενδεχόμενο ληστείας στο πρακτορείο. Το θύμα του έπιασε τα χέρια και τότε πυροβόλησε την πρώτη φορά. Ο ξενοδόχος του είπε «τι κανείς; με σκότωσες». Τότε πυροβόλησε ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ακόμη κατά την απολογία του ότι το θύμα του ζήτησε να καταθέσει ότι η πρώην γυναίκα του ήταν άπιστη. Του είπε: «Αν δεν έρθεις να καταθέσεις στο δικαστήριο ότι τα είχες με τη γυναίκα μου όταν ήμασταν παντρεμένοι θα σκοτώσω τη μάνα σου και τον αδελφό σου. Εσύ είσαι άχρηστος. Εσένα δε σε λογαριάζω».

«Βραχιολάκι» και κατ' οίκον περιορισμός για τον Βασίλη Τσαγκάρη

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο αθλητής και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ, Βασίλης Τσαγκάρης, κρίθηκε ελεύθερος με τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο προπονητής του παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Έξω από το ανακριτικό γραφείο βρίσκονταν από το πρωί οι γονείς και ο αδελφός του παραολυμπιονίκη, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αθλητή.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος υπεράσπισης, Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε σχετικά: «είμαστε απόλυτα ευχαριστημενοι από την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο παραολυμπιονικης κρίθηκε δράστης υπο ειδικες συνθηκες. Η υπεράσπιση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή.

Δήλωσε τη λύπη του για αυτό που συνέβη. Το καλύτερο μνημόσυνο ήταν οτι ο ίδιος υπήρξε ειλικρινεστατος στην απολογία του. Και αυτή να είναι η συγγνώμη του. Ο κατηγορούμενος είπε πως υπήρξε αντιδικία σφοδρη μετά και την προκλητική παρουσία της άλλης πλευράς. Ζητησε πολλές φορές συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ανθρωποκτονία».

Δείτε εδώ όλο το χρονικό του εγκλήματος