ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη φυλακή ο «δράκος του Αμαρουσίου»

Στη φυλακή ο «δράκος του Αμαρουσίου»

Σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε ο 30χρονος άνδρας γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 30ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΞΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού ισάριθμων γυναικών πριν από περίπου ένα χρόνο στο Μαρούσι, χωρίς μάλιστα να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Επιπλέον για την παράνομη οπλοκατοχή του επέβαλλε και πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Ο συνήγορος του 30χρονου ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του κατηγορούμενου μέχρι την έφεση. Επίσης ζήτησε να διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο. Ωστόσο, τα αιτήματα απορρίφθηκαν.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, είχε ζητήσει την ενοχή του 30χρονου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τονίζοντας (επικαλούμενη σχετική πραγματογνωμοσύνη) πως δεν είναι άρρωστος, «δεν είναι ψυχωσικός» και πως δρούσε «οργανωμένα και μεθοδευμένα».

Όπως είχε τονίζει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, «αν ήθελε απλώς να μειώσει τα θύματα (όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος) θα έκανε άλλες πράξεις. Όμως δρούσε μεθοδευμένα. Άκουγε, λέει, φωνές που του έλεγαν "χουφτωσέ την, φτύστην". Όμως αυτός δεν επέλεγε την ηπιότερη πράξη, αλλά τις θώπευε. Οι επιθέσεις γίνονταν σε υπόγειες διαβάσεις που δεν ήταν πολυσύχναστες. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ώρας. Δεν προκύπτει ότι είναι ψυχωσικός. Αντίθετα, οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν λειτουργικός. Ήταν μεθοδικός και αυτό προκύπτει και από την επιλογή των θυμάτων του. Επέλεγε γυναίκες που μπορούσε να χειριστεί. Προσπάθησε μάλιστα στην τελευταία του επίθεση να βελτιώσει τη δράση του, είχε μαζί του μονωτική ταινία».

«Η Τζωρτζέτα φταίει για όλα»

Ο 30χρονος ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της 25ης Μαΐου του 2016 στο Μαρούσι και κατηγορείται για κατά συρροή απόπειρες βιασμού γυναικών και για παράνομη κατοχή όπλου, κατά τη διάρκεια της απολογίας του επέμεινε ότι δεν ήταν καλά και ότι «άκουγε φωνές». Κι όλα αυτά επειδή τον χώρισε μια Ρουμάνα ιερόδουλη ονόματι Τζωρτζέτα.

«Άκουγα φωνές που μου έλεγαν, χουφτωσέ την, θωπευσέ την. Ήμουν άρρωστος. Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών έβλεπα την Τζωρτζέτα, που με είχε ταπεινώσει, απορρίψει και πληγώσει. Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω. Ήθελα να τις ντροπιάσω» είπε ο κατηγορούμενος ενώπιον του ακροατηρίου, με πολλές από τις γυναίκες θύματά του να τον παρακολουθούν.

Όπως εξήγησε στους δικαστές, ο ίδιος αγάπησε αυτή τη γυναίκα, την βοήθησε οικονομικά, πλην όμως εκείνη τον απέρριψε και τον πλήγωσε.

«Της έδινα λεφτά, της είχα πει να μάθει ελληνικά, την στήριζα. Η ίδια μου είχε πει να είμαστε μαζί και να κάνουμε ένα παιδί. Μου έλεγε να κάνω υπομονή, ότι θα παντρευτούμε. Κάποια στιγμή ταξιδέψαμε και μαζί στη Ρουμανία, εκείνη σε ένα πανηγύρι την είδα να φιλιέται με τον πρώην άντρα της. Την ρώτησα γιατί μου το έκανε αυτό και μου είπε γιατί παρασύρθηκε... Μετά πήγε στην Θεσσαλονίκη και από εκεί μου έστειλε μήνυμα που έλεγε ότι ήθελε να χωρίσουμε γιατί είχε βρει άλλον. Άρχισα να πηγαίνω σε διάφορα στούντιο όχι για να κάνω σεξ αλλά για να συγκεντρώσω πληροφορίες για το που βρίσκονταν γιατί είχα χάσει τα ίχνη της. Την βρήκα να είναι στο εξωτερικό, κάποια στιγμή γύρισε πίσω της βρήκα σπίτι.... Με ανάγκαζε να πηγαίνω στις βραδινές βάρδιες της στο στούντιο που δούλευε και να βλέπω τι έκανε με τους πελάτες. Τα έβλεπα όλα μέσα από ένα τζαμάκι. Δεν άντεχα, της έλεγα γιατί μου το κάνεις αυτό; Μου έλεγε αυτή είναι η δουλειά μου και πρέπει να την αποδεχθείς. Πάντα όταν της πήγαινα κόντρα μου έλεγε να χωρίσουμε. Την έχασα ξανά την 1η Μαρτίου του 2016. Μετά χωρίσαμε οριστικά... Προσπάθησα να της μιλήσω αλλά με απέφευγε».

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως μετά τον χωρισμό του άρχισε να ακούει παροδικά φωνές, οι οποίες του έλεγαν: «Ταπεινωσέ την, χούφτωσέ την. Έπινα αλκοόλ για να μην τις ακούω, ήμουν σε κατάθλιψη είχα δυο εβδομάδες να κάνω μπάνιο, οι συνάδελφοι μου, μου έλεγαν ότι μιλάω μόνος μου».

Πρόεδρος: Στην πρώτη σας επίθεση ακούσατε φωνές; Ήταν 6:30 το πρωί...

Κατηγορούμενος: Ναι, άκουγα φωνές, οι οποίες δυνάμωναν όταν έφτανα σπίτι. Μου έλεγαν να την μειώσω. Δεν ήθελα να μειώσω το γυναικείο φύλο, αλλά την Τζωρτζέτα. Σε όποια κοπέλα έβλεπα μπροστά μου σε αυτήν έβλεπα την Τζωρτζέτα. Την χούφτωνα και έφευγα. Αν δεν ήταν η Ρουμάνα δεν θα τα έκανα αυτά.

Πρόεδρος: Η επιλογή των γυναικών πως γίνονταν;

Κατηγορούμενος: Τυχαία...

Πρόεδρος: Οι ώρες που πηγαίνατε στα σημεία που έγιναν οι πράξεις, ήταν ώρες χωρίς κόσμο και κίνηση. Εκτός όμως του ότι θωπεύατε τις γυναίκες τους ασκούσατε και βία... Τις ρίχνατε κάτω, τους κλείνατε το στόμα...

Κατηγορούμενος: Πάνω στην αντίστασή του κάποιος μπορεί να πέσει κάτω. Ποτέ δεν χτύπησα καμία. ...Από την τρομάρα τους έπεφταν μόνες τους, σε καμία δεν κατέβασα παντελόνι, λέει ψέματα αυτή που το είπε αυτό...

Πρόεδρος: Εφόσον στα πρόσωπα των γυναικών αυτών, βλέπατε την Ρουμάνα πρώην σύντροφό σας γιατί δεν λέγατε κάτι να εκφράσετε το θυμό σας αλλά μένατε σιωπηλός;

Κατηγορούμενος: Έτσι λειτούργησα, δεν μπορούσα να αντισταθώ στην παρόρμηση μου...

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο επιτεθήκατε σε κάποιες από πίσω για να τις αιφνιδιάσετε;

Κατηγορούμενος: Σας είπα εκείνη την στιγμή έβλεπα την Τζωρτζέτα. Αν ήθελα να βιάσω θα είχα μαζί μου κάποιο σπρέι, κάποια σιδηρογροθιά.

Πρόεδρος: Μεθούσατε με το αλκοόλ;

Κατηγορούμενος: Όχι ζαλιζόμουν ελαφρώς. Έβγαινα έξω για να καταπραΰνω τις φωνές, είχα και παραισθήσεις. ...Έβλεπα σε αυτές την Τζωρτζέτα...

Πρόεδρος: Αφού τις βλέπατε από πίσω;

Κατηγορούμενος: Ή από μπροστά ή από πίσω τις έβλεπα, εγώ έβλεπα την Τζωρτζέτα. Της τραβούσα κοντά μου για τις θωπεύσω μόνο.

Πρόεδρος: Σε μια περίπτωση είχατε και κολλητική ταινία όμως;

Κατηγορούμενος: Την είχα ξεχάσει πάνω μου την κουβαλούσα από το περίπτερο. Πολλές φορές έπαιρνα πράγματα μαζί μου από το περίπτερο θα μπορούσε να είναι ένας μαρκαδόρος.

«Θέλω την επιείκεια σας, σέβομαι τις γυναίκες»

Συνεχίζοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: «Ήμουν άρρωστος, παίρνω φάρμακα. Τώρα κατάφερα να ξεπεράσω αυτή τη γυναίκα που μου κατέστρεψε τη ζωή, Δεν τη θέλω πια, ούτε την μισώ, ούτε την αγαπώ. Θέλω την επιείκεια σας για να ενταχθώ ξανά στην κοινωνία».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας για πιο λόγο αφού ήθελε να ταπεινώσει μόνο τις γυναίκες δεν προέβη σε άλλες πράξεις, όπως για παράδειγμα το φτύσιμο, που όπως ο ίδιος είπε επίσης άκουγε να του λένε οι φωνές. «Αυτό έβλεπα, αυτό έκανα» ήταν η απάντησή του.

Εισαγγελέας: Δεν μου δίνετε όμως μια λογική εξήγηση στο γεγονός ότι ενώ βλέπατε τα θύματά σας από πίσω ξέρατε ότι ήταν Τζωρτζέτα...

Κατηγορούμενος: Έβλεπα το ύψος τους και ότι ήταν αδύνατες...

Εισαγγελέας: Δηλαδή, τι θα έκανε ένας βιαστής που δεν κάνατε εσείς;

Κατηγορούμενος: Δεν χτύπησα, δεν βίασα, δεν έβαλα κουκούλα...

Εισαγγελέας: Στην απολογία σας είπατε ότι μετανιώνατε μετά από κάθε επίθεση γιατί το ξανακάνατε μετά;

Κατηγορούμενος: Άκουγα φωνές ήμουν άρρωστος.

Πρόεδρος: Μετά τις πράξεις σας τι νιώθατε;

Κατηγορούμενος: Ικανοποίηση γιατί ταπείνωνα όπως με ταπείνωναν.

Μέλος δικαστηρίου: Γιατί ζητάτε τώρα συγνώμη;

Κατηγορούμενος: Γιατί κατάλαβα ότι αυτό που έκανα ήταν κάτι κακό. Εγώ σέβομαι τις γυναίκες, έχω μεγαλώσει αλλιώς, ήθελα να είναι χαρούμενες μαζί μου.