ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εμπαιγμό καταγγέλλουν οι συνήγοροι του Τσοχατζόπουλου

Εμπαιγμό καταγγέλλουν οι συνήγοροι του Τσοχατζόπουλου

Για εμπαιγμό και αντισυνταγματικές καθυστερήσεις κάνουν λόγο οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αποφυλάκιση του πρώην υπουργού.

Ειδικότερα ο κ. Παγορόπουλος δήλωσε από τις φυλακές Κορυδαλλού τα εξής:

«Ο περίφημος νόμος Παρασκεύοπουλου στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου δεν ισχύει. Αντίθετα ισχύει μία διάταξη εισαγγελέως του 2004, δηλαδή 13 ολόκληρα χρόνια πριν, όπου τότε δεν υπήρχαν ευεργετικοί υπολογισμοί στις ποινές με αποτέλεσμα ο κύριος Τσοχατζόπουλος να μην μπορεί να βγει από την φυλακή καθότι υπάρχει μία θεωρία και μία άποψη ότι αυτά δεν ισχύουν για τη λήξη της ποινής. Κατά την άποψη μου αυτά τα πράγματα είναι αντισυνταγματικά και ο νόμος αυτός ο οποίος έβγαλε δολοφόνους και κακούργους έξω και κυκλοφορούν κρατάει τον κύριο Τσοχατζόπουλο μέσα στη φυλακή για ακόμα τουλάχιστον μία ημέρα. Το γεγονός ότι είναι εξαγοράσιμη η ποινή δεν αντιστρέφει αυτά τα οποία είπα. Ο κύριος Τσοχατζόπουλος έχει υπηρετήσει και με το παραπάνω την ποινή την οποία έχει», δήλωσε ο συνήγορος του κ. Παγορόπουλος.

Στον Κορυδαλλό βρέθηκε και ένας έτερος συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, ο κ. Νικολάου, που τόνισε χαρακτηριστικά πως «θα ξεχάσουμε και τα νομικά μας σε λίγο» ενώ μίλησε για εμπαιγμό από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σχετικές ειδήσεις