ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βίκυ Σταμάτη: Ξεκινάω απεργία πείνας μέχρι ο Άκης να βγει από την φυλακή

Βίκυ Σταμάτη: Ξεκινάω απεργία πείνας μέχρι ο Άκης να βγει από την φυλακή

Ανατροπή στην υπόθεση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου - Λόγω της εμπλοκής η Βίκυ Σταμάτη είναι έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού σε έξαλλη κατάσταση 

Η Βίκυ Σταμάτη έξω από το Σωφρονιστικό Κατάστημα ζητά την αποφυλάκιση του συζύγου της παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έχει μπλοκάρει. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Σταμάτη «απειλεί» ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας έξω από τις φυλακές μέχρι να αφεθεί ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Οργισμένος με τις εξελίξεις και απογοητευμένος από το γεγονός ότι καθυστερεί η αποφυλάκισή του είναι και ο Ακης Τσοχατζόπουλος καθώς η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, που αναμενόταν να πραγματοποιήθει 28/4 , αλλα τελικά δεν έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνηγόρους τους, οι οποίοι εντοπίζουν σε πολλές αιτίες την εμπλοκή της αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου, ενώ το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών, αποφάσισε την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού για λόγους υγείας με την επιβολή περιοριστικών όρων στην πορεία διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εκκρεμότητα με άλλη ποινή (5,5 χρόνια και πρόστιμο 210.000 ευρώ) που του έχει επιβληθεί με βάση το νόμο περί πόθεν έσχες.

Όμως πηγές από την υπεράσπισή του τονίζουν, ότι ακόμα και αν τακτοποιηθεί το θέμα με την ποινή του πόθεν έσχες και ο πρώην υπουργός αποφυλακιστεί τις προσεχείς ημέρες, το πιθανότερο η αποφυλάκισή του να αποβεί τελικώς βραχύβια. Διότι, όπως έλεγαν, αν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση του σε δεύτερο βαθμό και η δίκη κοντεύει να τελειώσει, ολοκληρώσει και επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως στον πρώην υπουργό, ενδέχεται με βάση και την ποινή για το πόθεν έσχες να μην συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για προσωρινή απόλυση και να επανέλθει στη φυλακή.

Πέραν όμως των προβλημάτων με την προγενέστερη ποινή, άλλες πληροφορίες που διακινούνται από συνηγόρους του πρώην υπουργού, θέτουν και θέματα που αφορούν τελικώς τη συγκέντρωση των χρημάτων της εγγύησης των 200.000 ευρώ αλλά και διαδικαστικά για την καταβολή της. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα ο ιδιώτης που «δάνεισε» τον πρώην υπουργό φέρεται να το ξανασκέφτεται.

Τι δηλώνει ο Γιάννης Παγορόπουλος

«Ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν ισχύει, αντίθετα ισχύει μια διάταξη εισαγγελέως του 2004, δηλαδή 13 χρόνια πριν, όπου τότε δεν υπήρχαν ευεργετικοί νόμοι στις ποινές, με αποτέλεσμα ο κ. Τσοχατζόπουλος να μην μπορεί να βγει αυτή τη στιγμή από τη φυλακή καθότι υπάρχει μια θεωρία και μια άποψη πως αυτά δεν ισχύουν για την λήξη της ποινής», δήλωσε ο συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος.

«Κατά την άποψη μου», προσέθεσε, «αυτά τα πράγματα είναι αντισυνταγματικά και ο νόμος αυτός που έβγαλε εκτός φυλακής δολοφόνους και κακούργους κρατάει τον κ. Τσοχατζόπουλο για ακόμα τουλάχιστον μια ημέρα, και οψόμεθα εάν και αύριο θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

Δείτε δήλωση του συνηγόρου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Παγορόπουλου:

Σχετικές ειδήσεις