ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βίκυ Σταμάτη: Είμαι αθώα, βρίσκομαι εδώ για λόγους πολιτικής εκδίκησης

Βίκυ Σταμάτη: Είμαι αθώα, βρίσκομαι εδώ για λόγους πολιτικής εκδίκησης

Αθώα δήλωσε για μια ακόμη φορά η Βίκυ Σταμάτη, η οποία εδώ και ενάμιση χρόνο είναι εκτός φυλακής, απολογούμενη σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τις «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ιδιαίτερα φορτισμένη και ξεσπώντας αρκετές φορές σε κλάματα επανέλαβε πως βρέθηκε στο εδώλιο της κατηγορούμενης μόνο και μόνο λόγω της ιδιότητας της ως σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Δίνω το παρόν ενώπιον του Δικαστηρίου σας για τον εαυτό μου και προσπαθώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο ακροατήριο, δεν καταλαβαίνω το γιατί. Απλά διότι είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία!» είπε η Βίκυ Σταμάτη.

Αναφερόμενη στο πρόσωπο του πρώην υπουργού είπε ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι σταθμός για εμένα, η αρχή και το τέλος» και έκανε λόγο για «μεγαλείο ψυχής του άνδρα της» αφού ακόμα και σήμερα «αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου δεν θα σας πει κακή κουβέντα!"

Η Βίκυ Σταμάτη έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον 10χρονο σήμερα γιο τους. «Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά στο παιδί. Δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν αλλά παιδιά της ηλικίας του. Πολλές φορές βρίσκεται σε ένα καταστροφικό δίλημμα και μία αγωνία, ειδικά το βράδυ για τον πατέρα του. Βρίσκεται μπροστά σε μία αγχώδη και διλημματική κατάσταση και αυτό είναι πολύ κακό για την προσωπικότητα του, για τη ζωή του, γενικότερα. Θα μπορούσατε να καλέσετε έναν παιδοψυχολόγο και να τον ρωτήσετε πως μπορεί να αισθάνεται ένας δεκάχρονος. Θα σας πει πολύ βαρύτερα πράγματα από αυτά που εκφράζω εγώ αυτήν την ώρα. Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματα του και μάλιστα ανίατα, έχετε ευθύνη για αυτό», είπε η κατηγορούμενη.

Για την αγορά του πολυτελούς ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το οποίο αποτελεί το κύριο σκέλος της κατηγορίας που αντιμετωπίζει η Βίκυ Σταμάτη ανέφερε πως ήταν αποκλειστικά απόφαση του Άκη Τσοχατζόπουλου να περιέλθει στην κατοχή της.

«Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου για το οποίο ήταν απόφαση του άνδρα μου να έλθει στα χέρια μου. Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο. Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί. Σε μια εβδομάδα μέσα από τη στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε εμένα, βλέπουμε στην Καθημερινή να υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία και να γίνεται αναφορά για σκάνδαλο(...). Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων, δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω του ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε».

Επιπλέον, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε αόριστα σε έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος όπως είπε της τηλεφώνησε και της είπε ότι περνά δύσκολα. «Εγώ δεν ζήτησα ελεημοσύνη από κανέναν αλλά ο άντρας μου ζήτησε από συγγενείς και του είπαν ότι αδυνατούν. Όταν τον ρωτούσα γιατί έφτασες σε αυτό το σημείο μου έλεγε γιατί τα έδωσα όλα και μου ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα».

Η απολογία της Βίκυ Σταμάτη διήρκησε μόνο μία ώρα και θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Σχετικές ειδήσεις