ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κλήσεις σε απολογία στελεχών της Αttika Bank και της ΕΥΔΑΠ για την υπόθεση Μαυρίκου

Κλήσεις σε απολογία στελεχών της Αttika Bank και της ΕΥΔΑΠ για την υπόθεση Μαυρίκου

Ο Ανακριτής κατά της Διαφθοράς, Κώστας Σαργιώτης, απέστειλε κλήσεις σε απολογία σε έντεκα μέλη επιτροπών διαφήμισης της Αttika Bank καθώς και σε ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ για το κακούργημα της απιστίας, στην υπόθεση διαφημιστικών καταχωρήσεων σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.

Το αδίκημα, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται να έχει τελεστεί τη χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για τη μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ. Ήδη ο κατηγορούμενος από τη ΔΕΚΟ απολογήθηκε στον κ. Σαργιώτη και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ τα στελέχη της τράπεζας έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται η απολογία τους το προσεχές διάστημα.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία.

Σχετικές ειδήσεις