ΕΛΛΑΔΑ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τάκης Μουσσάς

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τάκης Μουσσάς

Με περιοριστικούς όρους αποφυλακίζεται ο δημοσιογράφος Παν. Μουσσάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε υπόθεση κυκλώματος φερόμενων εκβιαστών - Την αποφυλάκισή του είχε αποκαλύψει πρώτο το Newsbomb.gr από τις 4 Φεβρουαρίου του 2017

Στον 50χρονο δημοσιογράφο ο οποίος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Φλεβάρη, επιβλήθηκαν - σε αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης - οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Η υπόθεση του κυκλώματος με τους δημοσιογράφους – εκβιαστές είχε απασχολήσει για πολλές μέρες την επικαιρότητα. Ο Τάκης Μουσσάς, ο Παναγιώτης Μαυρίκος και ο Χρήστος Φράγκος είχαν διωχθεί ποινικά και είχαν συλληφθεί καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν συγκροτήσει ομάδα και εκβίαζαν κυβερνητικούς υπαλλήλους με σκοπό να «μπαίνουν» στα ταμεία των επιχειρήσεων τους «ζεστό» χρήμα.

Η υπόθεση "έσκασε" τον περασμένο χειμώνα του 2016, όταν η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλία Κάντζου, η οποία συνεργαζόταν με τους φερόμενους ως εκβιαστές, τους κατήγγειλε ότι την εκβιάζουν για κρατικές διαφημίσεις..

Τότε δόθηκαν στη δημοσιότητα και νόμιμα καταγεγραμμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων.

Εκτός από τον Παν. Μουσσά κατηγορείται στην υπόθεση ο Χρ. Φράγκου, ενώ πρόσφατα απεβίωσε ο επίσης εμπλεκόμενος, Παν. Μαυρίκος.

Η περίπτωση του Παναγιώτη Μαυρίκου είχε σοκάρει περισσότερο το πανελλήνιο αφού πέθανε στην Αττική Οδό όταν το αυτοκίνητο του άρπαξε φωτιά και ο δημοσιογράφος εγκλωβίστηκε στο όχημα με αποτέλεσμα να επέλθει τραγικός θάνατος.

Το θέμα με την αποφυλάκιση του Μουσσά είχε αναδείξει το Newsbomb.gr - Διαβάστε εδώ

EPIBEAIOSI BOMB

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Ο Μουσσάς προφυλακίστηκε στις 26 Φεβρουαρίου καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο μαζί με τον αποβιώσαντα εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και τον δημοσιογράφο Χρήστο Φράγκο είχαν συγκροτήσει ομάδα, εκβιάζοντας κυβερνητικούς υπαλλήλους, με σκοπό να λαμβάνουν «ζεστό» χρήμα μέσω κρατικής διαφήμισης. Τους τρεις είχε καταγγείλει η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάντζου, υποστηρίζοντας ότι οι δράστες τής ζητούσαν πιεστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά του παιδιού της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν. Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με τον Τάκη Μουσά να ισχυρίζεται ότι η Κάντζου ήταν αυτή που τον παγίδευσε καθώς εκείνη του ζητούσε να στήσει επικοινωνιακή ομάδα για να βοηθήσει την κυβέρνηση. Ωστόσο, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή-εισαγγελέα, ο Μουσάς κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ ο Παναγιώτης Μαυρίκος και ο Χρήστος Φράγκου είχαν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση 50.000 ευρώ έκαστος και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το κύκλωμα εκβιαστών

Σχετικές ειδήσεις