ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κύκλωμα εκβιαστών: Χωρίς δικηγόρο άρχισε την απολογία του ο Παναγιώτης Μουσσάς

Κύκλωμα εκβιαστών: Χωρίς δικηγόρο άρχισε την απολογία του ο Παναγιώτης Μουσσάς

Χωρίς παρουσία δικηγόρου ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος για το κύκλωμα των εκβιαστών, Παναγιώτης Μουσσάς.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι θα απολογηθεί χωρίς δικηγόρο, παρά το γεγονός ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή. Η εμπλοκή στην ανάκριση προέκυψε καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δεν έδωσε άδεια στους συνηγόρους των κατηγορουμένων να παραστούν στην ανάκριση λόγω της αποχής που έχει αποφασίσει για το ασφαλιστικό.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Αλέξης Κούγιας, Σάκης Κεχαγιόγλου και Θοδωρής Μαντάς αναφέρθηκαν στο θέμα που προέκυψε και ζήτησαν να βρεθεί λύση.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι οι συνήγοροι ζήτησαν από το ΔΣΑ άδεια, αλλά δεν τους χορηγήθηκε. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου επισήμανε ότι είναι μονόδρομος για τους συνηγόρους να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Συλλόγου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι εντολείς τους να απολογηθούν χωρίς τους δικηγόρους τους. Τέλος ο Θοδωρής Μαντάς μίλησε για σύγκρουση καθηκόντων των συνηγόρων και ζήτησε να δοθεί λύση και να παρακαμφθεί το πενθήμερο, ώστε οι κατηγορούμενοι να μην απολογηθούν χωρίς τους συνηγόρους τους και να προστατευθούν έτσι τα δικονομικά τους δικαιώματα.

Σχετικές ειδήσεις