ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανατροπή στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Ο Άρειος Πάγος ξαναστέλνει στο Δικαστήριο τον Γεωργίου

Ανατροπή στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Ο Άρειος Πάγος ξαναστέλνει στο Δικαστήριο τον Γεωργίου

Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ώστε να υπαχθεί η χώρα στο ΔΝΤ και κατ’ επέκταση να νομιμοποιηθεί το πρώτο μνημόνιο και να παραδοθεί η Ελλάδα στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών.

Αναιρέθηκε το βούλευμα με το οποίο απαλλάχθηκε προσφάτως

Το... δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει και πάλι το θέμα της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα, κατά τους καταγγέλλοντες, να υπαχθεί η χώρα μας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής- μνημόνια. Κι' αυτό διότι για δεύτερη φορά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη πρόσφατα ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Α. Γεωργίου νομικούς λόγους, για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Γεωργίου αποτέλεσε πρόσφατα σημείο αιχμής και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ενόψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών άσκησαν πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας η υπόθεση αυτή να κλείσει.

Άλλωστε η Eurostat με έγγραφό της που υπάρχει στη δικογραφία έχει ταχθεί από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης υπέρ της άποψης ότι ο τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου εφάρμοσε για την προσμέτρηση όλων των παραγόντων για την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος τους κανόνες της.

Ήδη ο Ανδρέας Γεωργίου δικάζεται και για παράβαση καθήκοντος, καθώς σύμφωνα με πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ δεν συγκαλούσε ως όφειλε, πάντα τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ και ότι για ένα μικρό διάστημα κράτησε παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τη θέση που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η δίκη αυτή έχει διακοπεί για το τέλος του μήνα (31 Ιουλίου).