ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Έρχονται συλλήψεις για τρία μεγάλα σκάνδαλα

Ραγδαίες εξελίξεις: Έρχονται συλλήψεις για τρία μεγάλα σκάνδαλα

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται τρία σοβαρότατα οικονομικά σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστά ονόματα του οικονομικού αλλά και του πολιτικού κόσμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News» κλιμάκια εισαγγελέων έχουν μεταβεί ήδη σε Ελβετία, Σκόπια αλλά και ΗΠΑ, προκειμένου να συλλέξουν περαιτέρω στοιχεία για υποθέσεις καραμπινάτης διαφθοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εισαγγελικό κλιμάκιο που βρίσκεται στη Ζυρίχη αναμένεται να παραλάβει στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου.

Είχε προηγηθεί το «πράσινο φως» των ελβετικών αρχών που ενέκριναν την παράδοση του σχετικού φακέλου στους Έλληνες εισαγγελείς.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Παπαντωνίου αναμένεται να κλητευθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη ως ύποπτος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ένα δεύτερο κλιμάκιο εισαγγελέων, θα ταξιδέψει μέσα στον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, για να παραλάβει στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο της NOVARTIS.

Όπως αναφέρεται σχετικά, για την υπόθεση αυτή η αμερικανική Δικαιοσύνη καθίζει στο σκαμνί δεκάδες μεγαλόσχημους οικονομικούς παράγοντες στην Ελλάδα, γιατρούς καθώς και δύο ταμίες πολιτικών, από τους οποίους ο ένας εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ωστόσο, Έλληνες εισαγγελείς θα βρεθούν εντός της εβδομάδας και στα γειτονικά Σκόπια, για να παραλάβουν το φάκελο που αφορά σε ανάμειξη Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία σε υπόθεση δωροδοκίας.

Σχετικές ειδήσεις