Θεσσαλονίκη: Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα που σκότωσε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της με αρσενικό

Θεσσαλονίκη: Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα που σκότωσε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της με αρσενικό

ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με το διπλό έγκλημα που έχει συγκλονίσει - Χορηγούσε στη σύζυγό του μικρές ποσότητες αρσενικού ώστε να φανεί σαν ατύχημα

Ένα διπλό θρίλερ, αστυνομικό αλλά και ιατροδικαστικό, αποκαλύπτεται για τη συγκλονιστική υπόθεση του 43χρονου λέκτορα του ΑΠΘ, που κατηγορείται ότι με ένα σατανικό σχέδιο δηλητηρίασε με αρσενικό την 31χρονη σύζυγό του μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ενώ το ίδιο έπραξε και με την 86χρονη γιαγιά της, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα (25/09) η εφημερίδα «Έθνος», ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συρροή και θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα στον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή γυναίκα ήταν ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη ενώ ο 43χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με 25χρονη φοιτήτρια, με την οποία μάλιστα είχε αποκτήσει ένα παιδί.

«Σύμμαχοι» στο σχέδιο του λέκτορα, σημειώνει το δημοσίευμα, φέρεται πως στάθηκαν οι παραλείψεις των γιατρών, αλλά και του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα και το παραπεμπτικό βούλευμα.

arseniko lektoras

(Πηγή: εφημερίδα «Έθνος»)

Δύο παραπεμπτικά του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» δεν ανέφεραν το αρσενικό στα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα οποία προσδιορίζονταν μόνο σε ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο και κάδμιο, αν και το αρσενικό είχε αναφερθεί σε φύλλο νοσηλείας. Το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο να εντοπιστεί μόνο μετά τον θάνατο, στα βιολογικά δείγματα και των δύο γυναικών, αναφέρει η εφημερίδα.

Η έρευνα περιορίστηκε κυρίως στο κάδμιο, όπου όμως οι συγκεντρώσεις υπολογίστηκαν λανθασμένα ως πολύ μεγαλύτερες από το κανονικό, σε τοξικά επίπεδα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οξεία δηλητηρίαση και νεφρική ανεπάρκεια, ακόμη και σηψαιμία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» να ακολουθήσουν μόνο συντηρητική αντιμετώπιση και να μη χορηγήσουν το αντίδοτο για το αρσενικό, κάτι που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή - τουλάχιστον - της 31χρονης.

Η αποκάλυψη του αρσενικού έγινε μόνο μετά τον θάνατό της, όταν στάλθηκαν δείγματα σε εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ιατροδικαστής στη σχετική έρευνα ανέφερε ότι, όταν παρέλαβε τα αποτελέσματα από τις ΗΠΑ, οι συγκεντρώσεις του αρσενικού ήταν τόσο υψηλές που προκαλούσαν... δέος.

Το σατανικό σχέδιο

Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του με τη χρήση αρσενικού αποτυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο αναφέρει: «Χορηγούσε σκοπίμως μικρές ποσότητες της ουσίας, ώστε να προκαλέσει κατάσταση χρόνιας δηλητηρίασης, η οποία εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί ως ατύχημα που προκλήθηκε από την κατανάλωση κοινών τροφίμων και νερού».

Η κοπέλα διακομίσθηκε στο «Γ. Παπανικολάου» και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου η κατάστασή της παρουσίασε βελτίωση. Κατόπιν μεταφέρθηκε στη Β' Παθολογική κλινική όμως παρουσίασε καρδιακές διαταραχές και διασωληνώθηκε ενώ εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ όπου και απεβίωσε στις 23/08/13.

Κατά τη νοσηλεία, «ο κατηγορούμενος επισκεπτόταν τη σύζυγό του και βρήκε την ευκαιρία να της χορηγήσει νερό στο οποίο είχε διαλύσει ποσότητα αρσενικού, στις 28 Ιουλίου», αναφέρεται στο βούλευμα... «Διαλύοντας ποσότητα τριοξειδίου του αρσενικού στο νερό που της έδινε της προκάλεσε νέα οξεία δηλητηρίαση, την οδήγησε στο θάνατο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπόθεση αρσενικό - Κατάθεση σοκ της μητέρας: Η κόρη μου ήθελε να χωρίσει τον λέκτορα

Υπόθεση αρσενικό - Κατάθεση σοκ της μητέρας: Η κόρη μου ήθελε να χωρίσει τον λέκτορα

Η δηλητηρίαση της γιαγιάς

Θέλοντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, ο 43χρονος αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή και της γιαγιάς της συζύγου του. Την επισκέφθηκε στο σπίτι των πεθερικών του, κι εκεί «τοποθέτησε ποσότητα τριοξειδίου του αρσενικού σε μπουκάλι νερό που διατηρούσε η γιαγιά στο ψυγείο της και από το οποίο έπινε για λόγους υγιεινής μόνο η ίδια». Η γιαγιά εμφάνισε συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από αρσενικό, έπεσε σε λήθαργο και δεν ξαναξύπνησε. 

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος στις 27 Ιανουαρίου του 2017, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή.